Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και καταγραφή των αλλοδαπών στη Μεσαρά

Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και καταγραφή των αλλοδαπών στη Μεσαρά

Γρ. Νικολιδάκης στο Livetalks: "Πρέπει η περιοχή να επιστρέψει στην ομαλότητα"

«Πρέπει οι προσπάθειες της αστυνομίας να είναι συνεχείς για να έχουμε μια ομαλότητα και αυτό θα γίνει μόνο με την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος», διεμήνυσε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα, με φόντο την αιματηρή συμπλοκή Πακιστανών και ντόπιων. (Δείτε ΕΔΩ)

Όπως είπε ο Δήμαρχος μιλώντας στο Livetalks απέσπασε τη δέσμευση του Αρχηγού ότι θα υπάρξει ενίσχυση του Α.Τ καθώς όπως συμφώνησαν «μία αστυνομοκρατούμενη περιοχή δεν μπορεί να θεωρείται «ομαλότητα». Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός κλοιός είναι «σφιχτός» στην ευρύτερη περιοχής με στοχευμένους καθημερινούς ελέγχους και επιχειρήσεις τόσο στο Τυμπάκι όσο και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. (Δείτε ΕΔΩ)

Συγκεκριμένα, καθημερινά, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που έχει εκπονηθεί, διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι σε σπίτια, σε μάντρες, σε επιχειρήσεις, ακόμη σε αυτοκίνητα στο δρόμο, καθώς υπήρχαν αναφορές και από την πλευρά των αλλοδαπών αλλά και των ντόπιων σε σχέση με παραβατικότητα.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Νολιδάκης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, και συζήτησαν την υλοποίηση ενός σχεδίου καταγραφής των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, σχέδιο το οποίο – όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος – θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση και την εμπέδωση ήρεμου κλίματος.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ