Ένταση στα δικαστήρια από τους συγγενείς κατηγορουμένων για βιασμό
"Λυτρωτική" η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας για τους δύο νεαρούς
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στο Ισραήλ η υπόθεσητης καταγγελίας για τον βιασμό μιας 19χρονης Γερμανίδας από δύο νεαρούς Ισραηλινούς, στη διάρκεια των διακοπών τους στην Χερσόνησο.
Τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας ασχολούνται εκτενώς με την υπόθεση ενώ στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου εμφανίστηκαν και απεσταλμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι τραβούσαν πλάνα και φωτογραφίες από την προσαγωγή των δύο κατηγορουμένων γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών τους και εν τέλει την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάμερες από το κτίριο με στόχο την προστασία των κατηγορουμένων, οι οποίοι επέμειναν μέχρι τέλους στην αθωότητα τους.
Στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης του Ισραήλ γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση της Κρήτης σε συνδυασμό με τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο όπου ως γνωστόν 19χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς. Καταγγελία που αποδείχθηκε τελικά fake. Η 19χρονη συνελήφθη με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης, ωστόσο στην πορεία υποστήριξε ότι αναγκάστηκε από την Αστυνομία να ανακαλέσει την αρχική καταγγελία.
Στην περίπτωση της Κρήτης υποστηρίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι και η 19χρονη Γερμανίδα γνωρίστηκαν σε μπαρ και στην συνέχεια τους ακολούθησε με την θέληση της στο δωμάτιο τους. Υποστηρίζεται ότι η καταγγελία έγινε ένα 24ωρο αργότερα και αφού η καταγγέλλουσα πήρε κανονικά το πρωινό της.
Μετά τις απολογίες τους οι δύο Ισραηλινοί αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο αυτόν της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1000 ευρώ έκαστος.
Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας ήταν λυτρωτική για τους δύο νεαρούς και τους συγγενείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν σθεναρά στο πλευρό τους, αρνούμενοι την κατηγορία.
- Οι παλιοί και οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι προκλήσεις της νέας τετραετίας
- Σφηκοφωλιά φόβος και τρόμος
- Στο πόδι για νέα φωτιά η Πυροσβεστική