Ένταση, τραυματισμοί και κυνηγητό στα στενά, τη νύχτα του Σαββάτου

Ένταση, τραυματισμοί και κυνηγητό στα στενά, τη νύχτα του Σαββάτου

Περισσότεροι από 150 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο του Ξενία στην παραλιακή

Στιγμές έντασης, με τραυματισμούς και κυνηγητό στα στενά του Ηρακλείου σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν 150 περίπου νεαρά άτομα που παρέμεναν συγκεντρωμένα μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πάρκο του "Ξενία" στην παραλιακή λεωφόρο. 

κυνηγητό ένταση

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έχουν αναρτηθεί στα social media, στη διάρκεια της επιχείρησης για τη διάλυση των συγκεντρωμένων ρίφθηκαν βομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Μάλιστα, σε ομάδα του Facebook έχει αναρτηθεί βίντεο από το κυνηγητό νεαρών και αστυνομικών στα στενά της πόλης.

Δείτε εδώ το βίντεο

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων ακούστηκαν δύο βομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ όπως επισήμαναν τα νεαρά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ήταν πολύ περισσότερα από 150. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε καθημερινή βάση παρέες νεαρών, ως επί το πλείστον ατόμων, συγκεντρώνονται στο εν λόγω πάρκο, με αποτέλεσμα να υπάρξει οδηγία από την ΕΛ.ΑΣ ώστε να μην επαναλαμβάνονται φαινόμενα συνωστισμού. 

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγα λεπτά με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι νεαροί, εκτιμώντας αρχικά ότι επρόκειτο για 30 περίπου άτομα  που θα μπορούσαν να διαλυθούν άμεσα με συστάσεις.

κυνηγητό ένταση

Κατά πληροφορίες, στη θέα των αστυνομικών υπήρξαν αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ήταν τελικά περισσότεροι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους. 

Λόγω των καταγγελιών που έχουν γίνει από πολίτες στα social media το cretalive επικοινώνησε με αστυνομικούς κύκλους οι οποίοι διαψεύδουν τη ρίψη βομβίδων κρότου - λάμψης και τον τραυματισμό πολιτών από συμπλοκές με αστυνομικούς. 

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το βίντεο που αναρτήθηκε στην ομάδα "Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη" στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Συνθήματα και άλλες... εικαστικές παρεμβάσεις στο παλιό Λιμενικό

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ