Εντυπωσιακή συμμετοχή Μαμουλάκη στο Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

Εντυπωσιακή συμμετοχή Μαμουλάκη στο Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

Ο ηρακλειώτης βουλευτής κατέλαβε την 5η θέση στην πρώτη ευρωπαϊκή διοργάνωση

Την πέμπτη θέση στο 1ο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλευτικό Τουρνουά σκακιού που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέλαβε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης σε μια αναμέτρηση που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αλλά και όλων όσοι την παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Σε σχετική ανακοίνωση του ηρακλειώτη βουλευτή επισημαίνονται τα εξής:

Αμείωτο διατηρήθηκε το ενδιαφέρον του κοινού στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το πρώτο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/04, με τη συμμετοχή 27 κορυφαίων σκακιστών – Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων οι Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία) και η WFM Daniela Movileanu (Ιταλία).

Μαμουλάκης σκάκι

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του μοναδικού εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου και Πρωταθλητή Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993), Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος ισοβάθμησε στην 5η θέση με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια GM Antoaneta Stefanova, καταγράφοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες. Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης ήρθε ισόπαλος με την WFM Daniela Movileanu (Ιταλία), έχασε από τους Artak Manukian (Αρμενία) και Milan Brglez (Σλοβενία) και κέρδισε τους Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία), Viktors Valainis (Λετονία), Pall Magnusson (Ισλανδία) και Vaclav Klaus (Τσεχία).

Μαμουλάκης σκάκι

Η συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη έγινε από αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παραχωρήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος και τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

Η τελική κατάταξη, με τις νίκες ανά αγώνα κάθε σκακιστή:

1 GM Bologan, Victor 6/7

2 GM Van Wely, Loek 5½/7

3 Manukian, Artak 5/7

4 Shtepa, Sergey 5/7

5 Mamoulakis, Haralabos 4½/7

6 GM Stefanova, Antoaneta 4½/7

7 Hayrapetyan Mkhitar 4½/7

8 Garcia Del Blanco Iban 4½/7

9 WFM Movileanu, Daniela 4½/7

10 Surplys, Giedrius 4/7

11 Sefcik, Marek 4/7

12 Davtyan Artur 4/7

13 Batrincea Vlad 3½/7

14 Klaus, Vaclav 3/7

15 Brglez, Milan 3/6

16 Nielsson, Brynjar Thor 3/7

17 Darau Ambrozie Irineu 3/7

18 Lubinets Dmytro 3/7

19 Pasichnyi Oleksandr 3/7

20 Magnusson, Pall 2½/7

21 Hjaltason, Karl Gauti 2½/7

22 Orlovs Vitaljis 2½/6

23 Liubota Dmytro 2/7

24 Zamboch, Roman 2/2

25 Ferjencik Mikulas 1/7

26 Valainis Viktors 0/6

27 Kostiuk Dmytro 0/6

Το τουρνουά μεταδόθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση μέσα από το κανάλι του European ChessTV στο YouTube:


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ