Επαναφέρει το ζήτημα επιχορήγησης των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο Χάρης Μαμουλάκης

Επαναφέρει το ζήτημα επιχορήγησης των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο Χάρης Μαμουλάκης

Νέα Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό

Ερώτηση με την οποία αναδεικνύεται το θέμα της έκδοσης προσκλήσεων για επιχορήγηση υφιστάμενων αλλά και νέων φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο., κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την συνυπογραφή 31 ακόμη Βουλευτών.

Στην Ερώτηση, γίνεται αναφορά και στις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού που είχαν δοθεί σε προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χάρη Μαμουλάκη (σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 26/09/2019), σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση θα αναλάμβανε μια σειρά δεσμεύσεων σε συγκεκριμένους χρόνους, κάτι που δεν τηρήθηκε. Συγκεκριμένα, στην απάντηση αναφερόταν ότι στις 19/06/2019 το Υπουργείο θα προχωρούσε στην έκδοση πρόκλησης που αφορά στην Επιχορήγηση υφιστάμενων φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει. Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συγγραφή της Ετήσιας Έκθεσης 2019 που θα προσέφερε μια επικαιροποιημένη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία των φορέων που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κ.ΑΛ.Ο., καθώς και μια συνολική εικόνα για την πορεία της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα μας.

Αξίζει να τονιστεί ότι στον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε δρομολογηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης νέων φορέων Κ.ΑΛ.Ο., το οποίο θα «έτρεχε» από τις Διαχειριστικές αρχές των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 82 εκ. ευρώ. Επειδή οι προσκλήσεις για τις δράσεις που αφορούν νέους, αλλά και υφιστάμενους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας δεν έχουν ακόμα εκδοθεί και επειδή οι σχετικοί φορείς και επιχειρήσεις αγωνιούν για την έλλειψη στήριξης από την πολιτεία ο κ. Υπουργός ερωτάται:

1) Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στην έκδοση πρόσκλησης για την επιχορήγηση υφιστάμενων φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας;

2) Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στην έκδοση πρόσκλησης για τη σύσταση νέων Κέντρων στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο. προκειμένου να καλυφθούν όλες οι Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας;

3) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγγραφή της Ετήσιας Έκθεσης 2019;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ