Επανέναρξη εργασιών στον κόμβο των Μουρνιών

Επανέναρξη εργασιών στον κόμβο των Μουρνιών

Τι ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης

Την άμεση συνέχιση των εργασιών του έργου που αφορούν την «Σύνδεση του κόμβου των Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ με την πόλη των Χανίων», διασφάλισε, όπως ανακοίνωσε, μετά από συστηματική δουλειά που έφεραν εις πέρας οι υπηρεσίες του, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

‘Ένα έργο που δώδεκα περίπου μήνες πριν, όταν η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Κ. αναλάμβανε τα καθήκοντα της, βρισκόταν κυριολεκτικά στον «αέρα» και η ολοκλήρωση του, θεωρούνταν «αβέβαιη», σήμερα εισέρχεται κι επίσημα πλέον σε φάση επανέναρξης των εργασιών, με τελικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του σε χρήση

Ο Ο.Α.Κ. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα πλέον ότι το προσεχές διάστημα , το εργοτάξιο θα οργανωθεί εκ νέου και οι εργασίες θα επανεκκινήσουν, από τα συνεργεία της εργοληπτικής  επιχείρησης «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», η οποία θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, μετά το αίτημα «υποκατάστασης» το οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα 19/04/2021 από την μέχρι πρότινος ανάδοχο του έργου «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε

Η θετική αυτή εξέλιξη, προέκυψε μετά από αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών, οι οποίες κινδύνεψαν αρκετές φορές να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.  Με την επίμονη και τεκμηριωμένη ωστόσο προσπάθεια  που καταβλήθηκε για την επανεκκίνηση του μεταξύ της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων  του Ο.Α.Κ. - με τον συντονισμό του Διευθυντής της κ. Γιώργου Αγαπάκη -   της  Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων της Γ.Γ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του αρμόδιου Υφυπουργού  Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, με την «Υποκατάσταση του Ανάδοχου», το σχετικό αίτημα του οποίου, υπογράφτηκε τελικά την Δευτέρα 19/4/2021, στα γραφεία του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά". 

Σε δήλωσή του ο κ. Άρης Παπαδογιάννης τόνισε: «Δεσμευθήκαμε ότι το έργο αυτό δεν θα χαθεί και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πλέον, ότι πετύχαμε το στόχο μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως νέα διοικητική αρχή του Ο.Α.Κ., η ολοκλήρωση του Κόμβου των Μουρνιών, αποτελούσε για όλους εμάς, ένα μεγάλο «στοίχημα».  Το έργο «κινδύνεψε» , προτιμήσαμε όμως  να διατηρήσουμε χαμηλούς τους τόνους και να δουλέψουμε μεθοδικά γι’ αυτό.  Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και η «Σύνδεση του κόμβου των Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ με την πόλη των Χανίων»,   θα παραδοθεί σε χρήση, στους Δημότες αλλά και τους επισκέπτες των Χανίων»


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ