Επανέρχεται η Πρωτοβουλία Πολιτών για τα νερά στο Χωρδάκι

Επανέρχεται η Πρωτοβουλία Πολιτών για τα νερά στο Χωρδάκι

Διαβάστε την ανακοίνωση

Νέα ανακοίνωση - απάντηση στη ΔΕΥΑΧ για την υδροδότηση του Χωρδακιού, εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μετά την ερώτηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών (βλέπε στο τέλος του κειμένου) για την υδροδότηση του Χωρδακιού, η ΔΕΥΑΧ απάντησε με ένα κείμενο, ας το πούμε ηπίως, προβληματικό.

Προκύπτει εκ του κειμένου ότι ως τώρα η ΔΕΥΑΧ δεν μετρούσε τίποτα. Σημειώνουμε πάντως ότι μετά την ερώτηση, μετρητής τοποθετήθηκε αμέσως. Μέχρι τότε δεν μετρούσε ούτε τις ποσότητες νερού που οδηγούνταν στο Μουζουρά, ούτε καν τι ρεύμα πλήρωνε. Αναφέρουμε το τελευταίο καθώς ακόμη και χωρίς μετρητές νερού, από τον αριθμό των κιλοβατωρών που γράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και το δυναμικό των αντλιών, θα μπορούσαν να εκτιμήσουν τις ποσότητες του νερού. Αν έχουν κρατήσει τους λογαριασμούς, ακόμη και σήμερα μπορεί να γίνει η εκτίμηση για το πόσο νερό όδευε προς το Χωρδάκι. Αφού έχουν το τιμολογημένο, μια απλή αφαίρεση αρκούσε να διαψεύσει την Πρωτοβουλία Πολιτών.

Φυσικά τα ολιγοήμερα στατιστικά που παρουσιάστηκαν (όπως καθένας και η ίδια η ΔΕΥΑΧ γνωρίζει) καμία αξία δεν έχουν. Στεκόμαστε όμως σε δύο σημεία της απάντησης που θεωρούμε πολύ σοβαρά:

1. Κανείς δεν έχει ευθύνη για τα περίπου 70.000 κυβικά τα οποία εκτιμάμε ότι χάνονται κάθε χρόνο.

2. Υπάρχει μια πολύ προβληματική έκφραση στην απάντηση της ΔΕΥΑΧ: «... έχουν διασυνδεθεί τα δίκτυα ύδρευσης με αυτά της άρδευσης…». Πώς άραγε διασυνδέθηκαν; Μόνα τους; Και ας πούμε ότι διασυνδέθηκαν μόνα τους, την τρύπα από όπου έφυγε η διασύνδεση από τη ΔΕΥΑΧ και την τρύπα από την οποία εισέρεε στον ΟΑΚ δεν την αντιλήφθηκε κανείς;

Κλείνοντας, θεωρούμε ότι 70.000 κυβικά το χρόνο (για πόσα χρόνια άραγε;) είναι πολλά. Είτε χάνονταν, είτε κάποιος ή κάποιοι τα έκλεβαν. Το να ζητηθεί έστω μια συγγνώμη, είναι προτιμότερο από την αναζήτηση δικαιολογιών ή απαντήσεων τύπου «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Ακόμη προτιμότερο, έστω και τώρα, η αποκατάσταση του προβλήματος – να σταματήσει να χάνεται το νερό. Η πλήρης όμως αποκατάσταση του δικαίου θα ήταν να βρεθούν οι υπεύθυνοι, είτε εντός ΔΕΥΑΧ εφόσον υπάρχουν, είτε εκτός και να δώσουν λόγο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ