Το επεισόδιο στις Γωνιές συνεχίστηκε ... έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο!

Newsroom
Newsroom

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κατακεραυνώνει τις προσπάθειες για "άβατο" και τονίζει ότι το φρόνημα των αστυνομικών δεν κάμπτεται - Ανακοίνωση για το επεισόδιο στις Γωνιές που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών της ΟΠΚΕ

Άλλη μια σελίδα στους ... τόμους των καθημερινών περιστατικών που η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να διαχειριστεί με κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών ήταν αυτό στις Γωνιές (δείτε εδώ), που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στη μύτη ενός αστυνομικού της ΟΠΚΕ και τον ελαφρύτερο τραυματισμό δύο άλλων της ίδιας Υπηρεσίας.

"Ένα περιστατικό που έμελε να καταλήξει σε οργανωμένη επίθεση" εναντίον των αστυνομικών, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι "δεν ήταν τυχαίο το ότι η επίθεση αυτή έγινε σε βάρος μιας υπηρεσίας που εδώ και δεκαετίες έχει καταφέρει να πλήξει καίρια κακοποιούς και παραβατικούς, καλλιεργητές και εμπόρους ναρκωτικών, ζωοκλέφτες και "καπεταναίους".

Η Ένωση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών, αλλά και τις επακόλουθες δηλώσεις υποστηρικτών που μετέβησαν διαμαρτυρόμενοι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, στέκεται νομικά και ηθικά στο πλευρό τους και τονίζει ότι το σθένος και το φρόνημά τους δεν κάμπτεται.

Πάντως από την ανακοίνωση της Ένωσης δεν λείπουν τα "βέλη" προς τους αρμόδιους, για τα περί επικινδυνότητας του επαγγέλματος.


Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου

Ένα ακόμα απλό καθημερινο περιστατικό που κλήθηκαν να επιληφθουν συνάδελφοι μας της Ο.Π.Κ.Ε./Υ.Α. Ηρακλείου και του Α.Τ. Χερσονήσου σε δ.δ. του Δήμου Χερσονήσου, έμελε να καταλήξει σε μια καλοστημένη και οργανωμένη επίθεση εναντίον τους, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στη μύτη ένος (1) αστυνομικού της Ο.Π.Κ.Ε. και τον ελαφρύτερο άλλων δύο (2) της ίδιας Υπηρεσίας. Γεγονότα που αποδεικνύονται από το ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συγκέντρωση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά περισσοτέρων από τριάντα (30) θερμοάιμων ανδρών στο σημείο με τη θέα των Αστυνομικών, καθώς επίσης και από τις συνεχείς και προκλητικές δηλώσεις ΄΄υποστηρικτών΄΄ τους που εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, κατά την μετέπειτα σύλληψη κάποιων εκ των δραστών  ότι ΄΄δεν έχουν καμία δουλειά και δε θέλουμε --μπάτσους-- στο χωριό μας ΄΄, φράσεις που αποδεικνύουν το μένος και την οργή τους σε βάρος των συναδέλφων μας.  

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι η επίθεση αυτή έγινε σε βάρος μιας υπηρεσίας που εδώ και δεκαετίες έχει καταφέρει με τις επιτυχίες της και την αποτελέσματικότητα της τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στην  ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, να πλήξει καίρια, τη δράση επικίνδυνων κακοποιών και παραβατικών ατόμων, όπως εμπόρων και καλλιεργητών ναρκωτικών, ζωοκλέφτων και ΄΄γνωστών καπεταναίων’’ που αμαυρώνουν τον πολιτισμό και την εικόνα του τόπου μας.

Σαν Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω συμβάν, δηλώνουμε δε οτι θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας, νομικά και ηθικά και τονίζουμε σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι ηγούνται κάποιων στρατιών και θα δημιουργήσουν άβατα σε συγκεκριμένες περιοχές (γιατι με δημόσιες εκφράσεις όπως τις ανωτέρω μόνο αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό), ότι το σθένος και το φρόνημα των συναδέλφων και του Σώματος δεν κάμπτονται από τέτοιες ενέργειες, το αντίθετο μάλιστα μας δυναμώνουν περισσότερο και καλούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να τις καταδικάσει ομοίως. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ευχόμαστε να πράξει αναλογα όταν θα κληθουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της οι παραπάνω παραβάτες. 

Ας αναλογιστούμε όλοι επιτέλους σε τι κοινωνία θέλουμε να διαβιούμε; Τάξης και Ασφάλειας ή Ζούγκλας; 

Υ.Γ.:   Όσο για την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του επαγγέλματος μας; Για τους αρμόδιους κ.κ. Πολιτικούς θα είναι απλά ένα ακόμα συμβάν που θα γραφτεί στη λίστα των χιλιάδων άλλων, με μόνο σίγουρο ότι δε θα ιδρώσει το αυτάκι κανενός...


 

Δείτε επίσης:

Επήραν οι Γωνιές …φωτιά από τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τα κεφαλοκλειδώματα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ