Επέστρεψαν στο σχολείο τα παιδιά που "κρατούσαν" στο σπίτι οι γονείς, λόγω κορωνοϊού

Επέστρεψαν στο σχολείο τα παιδιά που "κρατούσαν" στο σπίτι οι γονείς, λόγω κορωνοϊού

Απέδωσε καρπούς η προσπάθεια της Εισαγγελίας - Συνελήφθη εκ νέου ο λιμενικός, πατέρας ενός μαθητή δημοτικού που δεν έχει πάει σχολείο από το 2020

Στα σχολεία τους έχουν επιστρέψει 26 παιδιά που είχαν κρατηθεί από τους γονείς τους μακριά από την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η προσεκτική, χαμηλών τόνων και συστηματική προσπάθεια πειθούς των γονιών από την Εισαγγελία Ηρακλείου απέδωσε καρπούς και όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές παραμένουν ακόμα εκτός σχολείου, αδικαιολόγητα, 4 με 5 παιδιά. 

Γι αυτό το λόγο ξεκινά τις επόμενες ημέρες νέος κύκλος επαφών των Αντιεισαγγελέων Ανηλίκων προκειμένου να πειστούν και αυτοί οι γονείς να σταματήσουν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την...κανονικότητα. Όπου κανονικότητα είναι αφενός η μαθησιακή διαδικασία αλλά και η κοινωνικοποίηση που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά. 

Συνελήφθη ξανά ο λιμενικός που δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο 

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη φορά συνελήφθη το πρωί της Τρίτης ο λιμενικός, πατέρας μαθητή δημοτικού που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020. 

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράλειψη εποπτείας, φοίτησης μαθητή δημοτικού σχολείου που δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση. Ο 47χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου και πήρε τριήμερη αναβολή 

 

 

Δείτε επίσης:

Ταχύτατα και προσεκτικά η έρευνα για τα παιδιά που μένουν μακριά από το σχολείο

Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας οι οικογένειες που κρατούν τα παιδιά μακριά από το σχολείο

Συνελήφθη λιμενικός που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο

Στον εισαγγελέα τα στοιχεία των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο

Αν δε στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τον λόγο έχει ο εισαγγελέας!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Φωτογραφία αρχείου AlexLipa via create.vista.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ