Επιβεβαίωση για το κρούσμα κορωνοϊού σε δομή υγείας στο Λασίθι

Επιβεβαίωση για το κρούσμα κορωνοϊού σε δομή υγείας στο Λασίθι

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων της δομής

Με δηλώσεις της στο anatolh.com η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη, επιβεβαιώνει τι πληροφορίες τις οποίες μετέφερε νωρίτερα το Σάββατο το cretalive, για κρούσμα κορωνοϊού σε δομή υγείας στο Λασίθι.

Πρόκειται για διοικητική υπάλληλος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου (Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου), η  οποία βρίσκεται από την Παρασκευή στην Αθήνα όπου και εντοπίστηκε θετική σε τεστ που έκανε εκεί. Η ίδια είναι ασυμπτωματική και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τελευταία ημέρα κατά την οποία η συγκεκριμένη υπάλληλος βρέθηκε στο Θεραπευτήριο στον Άγιο Νικόλαο ήταν η Πέμπτη 5/11.

Σύμφωνα με την κ. Δαμανάκη, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας, ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων σε όλο το κτίριο του Θεραπευτηρίου.
Έχει προγραμματιστεί, μάλιστα, από τον ΕΟΔΥ να ληφθούν δείγματα από το σύνολο και των εργαζομένων και των περιθαλπομένων της δομής το πρωί της Δευτέρας.
Ειδικότερα οι κινητές ομάδες ειδικου σκοπου (ΚΟΜΥ) της Περιφερειακης Ενότητας Λασιθίου, με τη συνδρομή κινητής ομάδας του Ηρακλείου θα προβούν σε 160 δειγματοληψιες (ωφελούμενοι κ εργαζόμενοι).


Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου το cretalive, κινητοποίηση έχει προκαλέσει και στην Περιφέρεια Κρήτης, η επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού στην Αρχή Διαχείρισης ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να προκύψουν και άλλα. 


Πληροφορίες cretalive.gr, anatolh.com 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ