Επιμένουν στις κινητοποιήσεις, έρχεται ο Υπουργός για τους δασικούς χάρτες

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις, έρχεται ο Υπουργός για τους δασικούς χάρτες

Παρά την οριζόντια παράταση στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, αγρότες και κτηνοτρόφοι επιμένουν στις διαμαρτυρίες τους - Κατάληψη στην Διεύθυνση Δασών

Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η κατάληψη από αγρότες και κτηνοτρόφους στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών για το θέμα των δασικών χαρτών. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με προορισμό την Διεύθυνση Δασών, καθώς - όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους - οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, εως ότου γίνει αντιληπτό ότι οι δασικοί χάρτες της Κρήτης που έχουν αναρτηθεί προκαλούν μεγάλα προβλήματα. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «θίγονται αγρότες, ιδιώτες, κτηνοτρόφοι, όλοι θίγονται και όλοι σήμερα ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό, το οποίο μας απασχολεί βαθιά όλους».

Το θέμα έχει προκαλέσει εγρήγορση και στην κυβέρνηση. Ήδη, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα το απόγευμα, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνεται οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με φόντο αυτή την απόφαση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας θα βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων. 
Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει, μετά από διαδοχικές συζητήσεις  με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του νησιού ότι "η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη. Όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες".   

Επίσης «οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα εξορθολογίσουν τους δασικούς χάρτες» προανήγγειλε, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με στόχο την επιστροφή της κατάστασης στο ορθόν, όπως είπε. Για το θέμα αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, έγινε μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο και θα προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.Δασαρχείο κατάληψη
Δείτε επίσης

Αναβρασμός για τους δασικούς χάρτες - Και με άλογα στις κινητοποιήσεις

Δασικοί χάρτες: Παράταση έξι μηνών για τη διαδικασία των αντιρρήσεων

Αλλαγή στους δασικούς χάρτες για να αποκατασταθούν αστοχίες προανήγγειλε ο Γεραπετρίτης


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ