Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό

Για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού

Το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Ν. Ηρακλείου ως φορέας που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στον τομέα του επισιτισμού στον Νομό Ηρακλείου συμμετέχει στο πρώτο επιμορφωτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα  για την προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα μέτρα πρόληψης στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου επισημαίνονται τα εξής:

"Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την στήριξη του τουρισμού, τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την ενίσχυση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκινά η εφαρμογή ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.

Το έργο έχει ως σκοπό:

Να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με γνώσεις, μεθόδους και δεξιότητες για την ατομική τους προστασία και για την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια.

Να εκπαιδεύσει σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του SARS-CoV-2  για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.                                                                                                                                  
Να ενισχύσει την αξιοπιστία της Κρήτης ως ασφαλή και καινοτόμο Τουριστικό προορισμό.

Πλατφόρμα και διαδικασία 

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης : https://www.crete.gov.gr/covid19/ 

Η εκπαίδευση διαρκεί  περίπου 10 ώρες και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη-Παρασκευή). Θα υπάρξουν 4 κυλιόμενα 4ημερα για να επιλέξει ο κάθε εργαζόμενος αυτό που τον εξυπηρετεί. 

09/06 έως 12/06 
 16/06 έως 19/06 
23/06 έως 26/06
30/06 έως 03/07

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Πιστοποίηση Επιμόρφωσης 
 
Πιστοποίηση επιμόρφωσης: Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει  πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).

Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του). 
 
Διαδικασία εγγραφής

Το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού ως φορέας που  εκπροσωπεί τους εργαζόμενους ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ότι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα  στέλνοντας email  στο Σωματείο  (episitismosher@outlook.com) με τα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο,  τηλέφωνο και τετραήμερο συμμετοχής της επιλογής τους).  Στη συνέχεια το Σωματείο  θα εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα  θα λαμβάνει  ένα προσωπικό κωδικό τον οποίο και θα γνωστοποιεί  στο  προσωπικό  email των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ