Επισκοπή: Συγκίνηση στο κοιμητήριο κατά την περιφορά του Επιταφίου

Με κατάνυξη οι πιστοί συμμετείχαν στην κορύφωση του Θείου Δράματος

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά του Επιταφίου στην Επισκοπή Ηρακλείου, με πλήθος πιστών να συμμετέχει στην κορυφαία στιγμή του Θείου Δράματος.

Από νωρίς το απόγευμα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά γέμισε από κατοίκους της περιοχής που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο και να προσευχηθούν. 

Μετά την Ακολουθία των Εγκωμίων, ξεκίνησε η λιτάνευση, η οποία διέσχισε κεντρικά σημεία της Επισκοπής, συνοδευόμενη από ψαλμωδίες και το φως των κεριών.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η στάση της πομπής στο κοιμητήριο της περιοχής, όπου τελέστηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων. Σε απόλυτη σιγή, οι πιστοί άναψαν κεριά και προσευχήθηκαν, σε μια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης που συνέδεσε το μήνυμα της Μεγάλης Παρασκευής με τη μνήμη των αγαπημένων προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Η περιφορά ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του Επιταφίου στον ναό, μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, με τους πιστούς να βιώνουν έντονα το Θείο Πάθος.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση