Επιστολή σε Κικίλια από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων

Επιστολή σε Κικίλια από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων

Τι ζητούν από τον Υπουργό Υγείας

Την περαιτέρω στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας ζητά από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου.

Σε επιστολή προς τον κ. Κικίλια, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Γεώργιο Κουκλινό, η οποία κοινοποιείται και στην Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, αναφέρεται:

"Πριν από τρία χρόνια δημιουργήθηκαν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) και ομολογουμένως τις δέχτηκε ο κόσμος με χαρά και ανακούφιση και περισσότερο εμείς οι συνταξιούχοι, γιατί μας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, αποφεύγομε πολλές ταλαιπωρίες κ.ά. Ξεκίνησαν ωραία και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί λειτουργούν άψογα και γίνεται σωστή δουλειά.

Δυστυχώς όμως υπάρχει από την αρχή υποστελέχωση η οποία και συνεχίζεται. Τελευταία με την έλλειψη γιατρών, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Συγκεκριμένα όταν ένας γιατρός διοριστεί σε νοσοκομείο ή κάπου αλλού ή πάρει άδεια, δεν αναπληρώνεται αμέσως και οι υπόλοιποι με υπεράνθρωπες προσπάθειες εξυπηρετούν και αυτούς που φρόντιζαν όσοι έφυγαν.

Απ' ό,τι γνωρίζουμε, αποσπούν δυο με τρεις φορές την εβδομάδα άλλους γιατρούς από κέντρα υγείας ή από αλλού για να βοηθήσουν. Αυτές όμως είναι εμβαλωματικές λύσεις και δε λύνουν το πρόβλημα. Είναι επίσης γνωστό πως αρκετοί συμπολίτες μας θέλουν να εγγραφούν στις ΤΟΜΥ, αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό.

Η καλύτερη λύση, το σωστό και το πρέπον, είναι να γίνει άμεσα προκήρυξη θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Πρέπει αυτός ο ωραίος θεσμός να διατηρηθεί οπωσδήποτε και να βελτιωθεί ακόμη αν χρειαστεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που λένε οι κινέζοι: «Αν έχεις υγεία έχεις 1, αν έχεις καλή γυναίκα έχεις 10, αν έχεις πλούτη έχεις 100, αν έχεις καλούς φίλους έχεις 1000. Αν όμως σου λείψει το πρώτο, το ένα, αλίμονο! Σου μένουν τα τρία μηδενικά»".

  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ