Επιστολή σε Υπουργούς από τον Μ. Θραψανιώτη

Επιστολή σε Υπουργούς από τον Μ. Θραψανιώτη

Με αφορμή τις καταστροφές στο Οροπέδιο Λασιθίου

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη που είχε ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ενημερώθηκε για τις ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών  και σε συνεννόηση μαζί του, απέστειλε επιστολή  στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υποδομών και Μεταφορών .

Στην επιστολή ο Βουλευτής ενημερώνει τους Υπουργούς για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον δήμο Οροπεδίου και  απευθύνει έκκληση για άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να προχωρήσει η καταβολή αποζημιώσεων καθώς και η γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών.

Ακολουθεί η επιστολή:

  Λασίθι 8/11/2020

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί ,

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

             Εσωτερικών 

             Υποδομών και Μεταφορών

      Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κρήτη, στις 6/11 και 7/11  προκάλεσαν μεγάλες  καταστροφές και  στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου τόσο στο φυτικό όσο και  στο ζωικό κεφάλαιο.   Η  πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια, κατοικίες και γεωργικές αποθήκες  είναι πλέον αδύνατη λόγω πλημμυρικών  φαινομένων. 

    Η πρόσβαση, μέσω του οδικού δικτύου λόγω καταπτώσεων,  από και προς το Ηράκλειο, είναι  επίσης αδύνατη. 

      Η άμεση καταγραφή των ζημιών,  η  αποκατάσταση τους και η αποζημίωση των πληγέντων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για μία περιοχή που οι συνθήκες είναι  ήδη πολύ δύσκολες.

     Εκτιμώ ότι κατανοείτε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, λαμβανομένων υπόψη και των επιπτώσεων της πανδημίας με αδιάθετα τα προϊόντα του οροπεδίου Λασιθίου, ώστε να πάρετε  άμεσα  τα απαραίτητα μέτρα  για την στήριξη των κατοίκων των συγκεκριμένων  περιοχών και την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ