Επιστολή στον Πρωθυπουργό για Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ

Newsroom
Newsroom

Από τον Σύλλογο Φίλων Ψυχιατρικής Π.Α.Γ.Ν.Η. “ΥΔΡΙΑ”

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Ψιστάκης και ο Γ.Γραμματέας Εμμανουήλ Πιτσικάκης, αναφέρεται:

"Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο Σύλλογος Φίλων Ψυχιατρικής Π.Α.Γ.Ν.Η. “ΥΔΡΙΑ”, ο οποίος ιδρύθηκε στις αρχές του 2020, κάνει αγώνα για να βελτιώσει τις συνθήκες νοσηλείας στην Ψυχιατρική αλλά και στην Παιδοψυχιατρική μονάδα του Π.Α.Γ.Ν.Ηρακλείου.
Προς τιμής τους κάποιοι ντόπιοι επιχειρηματίες βοηθούν οικονομικά αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε ψυχίατρους και παιδοψυχίατρους αλλά και σε νοσηλευτές. Ειδικά για τους γιατρούς οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες. Ο λόγος είναι  ότι κανείς γιατρός δεν θα πάει να εργαστεί σε αυτές τις συνθήκες  με αυτά τα χρήματα. 

Εσείς πρόσφατα αναφερόμενος στην φετινή τουριστική σεζόν απαντήσατε για τις ελλείψεις  σε εργατικό δυναμικό στο τουρισμό, να δώσουν ψηλότερες αμοιβές οι επιχειρηματίες για να βρουν προσωπικό. Ρωτάμε γιατί ο έλληνας γιατρός να μείνει και να εργαστεί στο ΕΣΥ με αυτά τα χρήματα, ενώ μπορεί να πάει στο εξωτερικό και να κερδίζει πολλαπλάσια χρήματα;
Τα Ελληνόπουλα θα κάνουν όνομα σε ξένες χώρες και η Ελλάδα θα είναι γυμνή από Έλληνες εργαζόμενους.  Προς τούτο λοιπόν θα πρέπει να γίνουν γενναίες αυξήσεις στα εισοδήματα των ιατρών και όχι μόνο.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι όταν βοηθήσουμε όλοι, όλους τότε πραγματικά θα δούμε μέρες ευημερίας και η πατρίδα μας δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περιμένουμε από εσάς σταράτες κουβέντες, βγαλμένες από το στόμα ενός λεβέντη κρητικού πολιτικού".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ