Επιτέλους… τέλος στα δημοτικά τέλη - εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη!

Επιτέλους… τέλος στα δημοτικά τέλη - εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη!

Η αντιδημαρχία Οικονομικών θα πρέπει άμεσα να «τρέξει» και να φέρει προς έγκριση τον προϋπολογισμό του δήμου

Τέλος στην περιπέτεια του δήμου Ηρακλείου για τα δημοτικά τέλη έβαλε τη Δευτέρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εγκρίνοντας τη δεύτερη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά την απόρριψη της πρώτης εισήγησης.

Η αντιδημαρχία Οικονομικών θα πρέπει άμεσα να «τρέξει» και να φέρει προς έγκριση τον προϋπολογισμό του δήμου, και να συμπεριλάβει το ποσό των περικοπών που θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτόν βάσει του εγκεκριμένου πια σχεδίου για την αύξηση των δημοτικών τελών.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να συνυπολογίσουν στον προϋπολογισμό τα νέα δεδομένα τόσο στις λειτουργικές δαπάνες όσο και στα ανταποδοτικά αλλά και τις μισθοδοσίες για να γίνει εφαρμόσιμη η σχετική απόφαση.

Προφανώς - όπως εξηγεί στο Cretalive - θα πρέπει να γίνει μια επιλογή πια έργα του τεχνικού προγράμματος δεν θα συμπεριληφθούν και για αυτό έχει προγραμματίσει σύσκεψη την Τρίτη στη Λότζια.

καναβακη

«Σε κάθε περίπτωση- αναφέρει- εμάς μας ενδιαφέρει να πάμε παρακάτω, είμαστε υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία του δήμου και επομένως μας ενδιαφέρει τα επόμενα βήματα να προχωρήσουν άμεσα ώστε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.», δηλώνει. 

Κατά την αντιδήμαρχο η εφαρμογή της απόφασης που επί της ουσίας δεν έχει μεγάλες διάφορες σε σχέση με την πρόταση της δημοτικής αρχής, στους συντελεστές σημαίνει περικοπή δαπανών 800.000 ευρώ περίπου από την υπηρεσία καθαριότητας και τον ηλεκτροφωτισμό που ήδη είναι οριακά το τεχνικό τους πρόγραμμα!

 

Διαβάστε επίσης:

Ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο την πρόταση της αντιπολίτευσης παρά την αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας!
 

Στον «αέρα» ο προϋπολογισμός του δήμου Ηρακλείου - Δεν υπήρξε απόφαση για τα τέλη!

Ξανά στο "τραπέζι" τα δημοτικά τέλη

"Κόλαφος" από Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Ακυρώνει την απόφαση της αντιπολίτευσης για τα δημοτικά τέλη !

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με φόντο τα δημοτικά τέλη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ