Επίθεση με βιτριόλι: "Ξέρω το λόγο που δεν ήρθαν! Έχω μιλήσει και με το Γιώργο απευθείας"

Newsroom
Newsroom

Λέξη προς λέξη στο Cretalive, όλη η "χειμαρρώδης" απολογία της 39χρονης - "Χωρίς ανάσα" παρακολουθούσε το ακροατήριο - Η γνωριμία, η φυλακή, τα αδέρφια, ο φόβος

Με την φράση "Εγώ είμαι το θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Αλλιώς πρέπει να ήταν τα πράγματα" ξεκίνησε την απολογία της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου η 39χρονη που δικάζεται για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος του 37χρονου, εν διαστάσει, συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο
Η κατηγορούμενη, φορτισμένη, μίλησε σαν "χείμαρρος" για την ζωή της, τα παιδιά της, την "αυστηρή οικογένειά" της, για τους γάμους της και το πώς γνώρισε και παντρεύτηκε τον 37χρονο. Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της απολογίας, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, το ακροατήριο παρακολουθούσε "χωρίς ανάσα".

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αναφερόμενη στην απουσία της άλλης πλευράς από την δίκη, η κατηγορούμενη είπε χαρακτηριστικά: "Ξέρω το λόγο που δεν ήρθαν! Έχω μιλήσει και με το Γιώργο απευθείας. Με αφήνει να γυρίσω στα παιδιά μου ο Γιώργος. Επειδή έχει αντιληφθεί τι μου έχει κάνει"
"Αν σας αποφυλακίσουμε σήμερα, θα αισθανόσασταν ασφαλής;" ρώτησε στο σημείο εκείνο η Εισαγγελέας της Έδρας για να απαντήσει η 39χρονη: "θα φύγω από την Κρήτη. Θα πάω στην Αθήνα". 
Η Εισαγγελέας έκανε αναφορά στην ισχυρότατη αστυνομική παρουσία ρωτώντας την κατηγορούμενη: "Ξέρετε γιατί είναι σήμερα εδώ όλοι αυτοί οι αστυνομικοί;" για να της απαντήσει η 39χρονη: «Ναι για μένα». 

Η δίκη διεκόπη για τις 29 Φεβρουαρίου, αφού νωρίτερα απολογήθηκαν η 20χρονη φίλη της κατηγορούμενης και ο 46χρονος οδηγός ταξί, που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και οι δύο επέμειναν στις απολογίες τους ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή, ούτε καν γνώση του περιστατικού

Αναλυτικά στο Cretalive τα όσα είπε η 39χρονη στην απολογία της:

"Συγνώμη στα παιδιά μου και τον Γιώργο"

"Είμαι πολύ ταραγμένη θα σας τα πω όπως μου έρχονται. 1,5 χρόνο στη φυλακή ζω σε άθλιες συνθήκες, παρέα με ανθρώπους διαταραγμένους" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η 39χρονη, η οποία σε κάποια στιγμή επεσήμανε ότι αυτό που έκανε ήταν "αντίδραση σε ότι υπέστη"
Η ίδια ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά της και τόνισε "συγνώμη όμως ζητάω και από τον Γιώργο. Δεν ήθελα φυσικά να τον σκοτώσω"

Νωρίτερα  η κατηγορούμενη ανέφερε: 
"Είμαι πολύ αφοσιωμένη στα δυο παιδιά μου - γιατί πολλά ακούγονται - ούτε καπνίζω , ούτε γυρίζω, ούτε πολλές φιλίες έχω…
Στα 16 με αρραβώνιασε ο πατέρας μου γιατί έτσι τα έκαναν στο Αρκαλοχώρι. Υπάκουσα τον πατέρα μου. Κάναμε ένα υπέροχο παιδί, το οποίο έχω διαλύσει με αυτή την ιστορία..." 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους γάμους της λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχω κάνει τρεις γάμους, χωρίς παράλληλα να έχω κάνει 1500 σχέσεις. Ο πρώτος μετά από πίεση του πατέρα μου. Χώρισα και λίγα χρόνια μετά ξαναπαντρεύτηκα".

Η γνωριμία με τον Γιώργο και το ποινικό μητρώο 

Η 39χρονη περιέγραψε με "χειμαρρώδη" λόγο τον τρόπο με τον οποίο γνώρισε, παντρεύτηκε και έφτασε στη συνέχεια σε διάσταση με τον 37χρονο. 
Όπως ανέφερε, ήταν η αδερφή του αυτή που της είπε μια μέρα: «Ο αδερφός μου που είναι στη φυλακή θέλει να σε γνωρίσει». 
"Έπαθα πλάκα, γιατί ήταν άκρως επικίνδυνος κακοποιός", υπογράμμισε απευθυνόμενη στην Έδρα του δικαστηρίου και συνέχισε λέγοντας: 
"Έμαθα τώρα μέσα στη φυλακή ότι υπάσχουν δυο ειδών κακοποιοί: Το 90% στην κατηγορία του Πάσσαρη, αμετανόητοι και το 10% του Στεφανάκου που είναι σοβαροί. Ο Γιώργος ανήκει στην πρώτη κατηγορία!"

Υποστήριξε ότι η αδερφή του 37χρονου επέμενε να τον γνωρίσει. "Μου έλεγε ότι είχε συνετιστεί και είχε αλλάξει. Έτσι άρχισε να μου στέλνει μηνύματα μέσα από τη φυλακή. Είχε κινητό και αρχίσαμε να μιλάμε. Τον ρώτησα πώς έφτασε στα εγκλήματα και μου εξομολογήθηκε ότι είχε σαν πρότυπο τον μεγάλο του αδελφό! Μου έλεγε ότι είχε πληρώσει για τα λάθη του και τον εμπιστεύτηκα"

Σε άλλη αποστροφή η κατηγορούμενη ανέφερε: "Αυτοί οι άνθρωποι είναι χειριστικοί και εγώ δεν φημίζομαι για τις επιλογές μου. Έβλεπα το ποινικό του μητρώο και έλεγα αποκλείεται. Ήταν 35 ετών και είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή. Τον πίστεψα λοιπόν ότι είχε αλλάξει. Με έπεισε να πάω να τον συναντήσω..." 

Η πρόταση γάμου, το κουμάντο και η παρθενιά

"Φέρω ευθύνη σε ένα βαθμό που φθάσαμε εδώ"  ανέφερε στη συνέχεια η 39χρονη και ισχυρίστηκε ότι ο 37χρονος της είπε πως μόλις βγει από τη φυλακή θα σκοτώσει αστυνομικό "εξαιτίας του τραυματισμού του στη ληστεία του Creta Maris". 
Υποστήριξε ότι μετά από αυτό "είδα ότι δεν είχε αλλάξει και εξαφανίστηκα" ωστόσο ο Γιώργος της έκανε πρόταση γάμου, της "παρείχε τα πάντα". 
Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι σε αντίθεση με τις γυναίκες της οικογένειάς του, οι άνδρες "ήταν ένας άλλος κόσμος". 
Όπως είπε, επικοινώνησε μαζί της ο μεγάλος αδερφός και της ζήτησε να συναντηθούν, λέγοντάς της να μην προχωρήσει ο γάμος΄. 
Κατά την κατηγορούμενη πάντα, ο μεγάλος αδερφός της είπε: "Ο αδερφός μου έχει μυαλό 5 ετών. Με τις πράξεις του μας έχει ζημιώσει 1,5 εκατομμύριο. Εγώ κάνω κουμάντο. Μην ελπίζεις σε αυτόν τον γάμο" 

Συνεχίζοντας την απολογία της υποστήριξε ότι μετέφερε αυτή την συνομιλία στον 37χρονο, ο οποίος της απάντησε «είμαι δυο μέτρα άνδρας, εγώ κάνω κουμάντο στη ζωή μου». 
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο άλλος αδερφός την χτύπησε λίγο μετά τον γάμο και είπε χαρακτηριστικά: "Με έβριζαν επειδή δεν ήμουν παρθένα. Αυτοί ακόμα ζουν στην εποχή του σεντονιού μετά το γάμο. Το θέμα τους ήταν ηθικό, που δεν ήμουν παρθένα και δεν πληρούσα τις προδιαγραφές του μυαλού τους". 

Η αποφυλάκιση, το κρυφτό και η κοκαΐνη

Η 39χρονη συνέχισε την απολογία της αναφερόμενη στο τι έγινε μετά την αποφυλάκιση του 37χρονου, ο οποίος - κατά τους ισχυρισμούς της - φοβόταν πολύ τον αδερφό του τον μεγάλο. 
"Αν του είχα κάνει ενέδρα σε κάποιο σκοτάδι, δεν θα ξέρατε ότι ήμουν εγώ η δραστιδα, δεν θα ήμουν εδώ… δεν μιλούσε, δεν έλεγε για μένα. Επειδή με αγαπάει πραγματικά, δεν πρόκειται να με πειράξει ποτέ" υποστήριξε και ανέφερε απευθυνόμενη στους δικαστές: "Για να καταλάβετε επειδή είστε μορφωμένοι , πρέπει να κατεβείτε επίπεδο!" 
Ισχυρίστηκε ότι μόλις βγήκε από τη φυλακή, ο 37χρονος άρχισε αμέσως την κοκαΐνη. "Η γλώσσα του δεν γύριζε από την κόκα, το ίδιο βράδυ που βγήκε" ανέφερε η κατηγορούμενη και τόνισε πως "όλες κι όλες 10 ημέρες" ήταν που έμειναν μαζί". 
Όπως είπε, τα παιδιά της δεν πρόλαβαν καν να τον δουν "τετ α τετ". 
Υποστήριξε ότι ο μεγάλος αδερφός διεμήνυσε του μικρού "τέλος μαζί της" και ο 37χρονος της είπε "στα αδέρφια μου δεν μπορώ να φέρω αντίρρηση, τους χρωστάω τη ζωή μου, έχουν σκοπό να με παντρέψουν με μια χαζή, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να βλεπόμαστε". 
Η ίδια ανέφερε ότι "τον περίμενε τρία χρονια όσο ήταν φυλακή και στις 10 μέρες που αποφυλακίστηκε, άρχισε να της κάνει νερά". 
Όπως ισχυρίστηκε, της έλεγε "εσυ είσαι η καψουρα μου αλλά έχεις δυο παιδιά".
"Μέσα μου ήλπιζα να αλλάξει" ισχυρίστηκε η 39χρονη για να αναφέρει στη συνέχεια ότι της έκανε "έλεγχο, σκηνές ζηλοτυπίας όταν πήγαινα κάπου, ακόμα και με τα παιδια μου".
Συνέχισε λέγοντας  ότι ο 37χρονος δεν ήθελε να υπογράψει το διαζύγιο. "1,5 χρόνο τώρα τρία διαζύγια θα είχαν βγει… αυτός όμως ήθελε να με συναντά όποτε γούσταρε.., δεν το υπογράφει ακόμα και τώρα το διαζύγιο" είπε, αναφέροντας ότι παράλληλα "έψαχναν και γυναίκα να τον παντρέψουν". 
Όπως υποστήριξε "στο ξενοδοχείο πάντα έκανα εγώ τις κρατήσεις, αυτός όμως πλήρωνε. Κλείναμε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο γιατί ήταν κοντά στο μαγαζί που δούλευε και παρείχε προστασία"

"Είμαι μια μύγα μπροστά σας" 

Συνεχίζοντας την απολογία της και απευθυνόμενη πάντα στην Έδρα η κατηγορούμενη ανέφερε: 
"Ξέρω ότι είμαι μια μύγα μπροστά σας... Δεν ήρθα εδώ για να σας ξεγελασω,  με πίεζε αφόρητα. Το καλοκαίρι πριν το συμβάν, ήμουν διακοπές με τα παιδιά στον Τσούτσουρα, με πήρε ο μεγάλος του αδερφός και με απείλησε οτι θα σκοτώσει εμένα και την οικογένεια μου.
Υπέβαλα μήνυση τότε γιατί φοβήθηκα,  συγνώμη αν μιλάω με θράσος, σας ανοίγω την καρδιά μου...Ο αδερφός του απείλησε οτι θα σκότωνε τον πατέρα μου, τον έχω ηχητικό…
Ο 37χρονος μου έλεγε χειρότερα, από τη μια τον αγαπούσα, από την άλλη τον φοβόμουνα… δεν μπορώ να πω οτι τον ερωτεύτηκα και ποτέ παράφορα, τον αγαπούσα όμως, τον νοιαζόμουνα"

Για το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε υποστήριξε ότι το είχε παραγγείλει "για τη δουλειά επειδή θέλαμε να κάνουμε καθαρισμό από τα γράσα, τα λάδια και την σκουριά. Ήρθε πέντε μέρες πριν το συμβάν, το είχα σε ένα βαζάκι για άμυνα, να το έχω σε μια δύσκολη στιγμή, αντί για σπρέι…
Το είχα για άμυνα.. όταν αυτοί οι άνθρωποι σε απειλούν, δεν γίνεται να μη φοβάσαι"

Τι έγινε το μοιραίο βράδυ

Αναφερόμενη στα όσα προηγήθηκαν της επίθεσης με το βιτριόλι το μοιραίο βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, η 39χρονη υποστήριξε: "με το που ήρθε , σέρβιρα το κρασί, βρεθήκαμε σεξουαλικά, μετά όμως του είπα ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε". 
Σύμφωνα πάντα με την κατηγορουμένη, ο 37χρονος στο σημείο εκείνο εφυγε να πάει στο μαγαζί και της είπε να τον περιμένει να μιλήσουν. 
Όταν επέστρεψε κατά τις 4.00 "τον ρώτησα που θα πάει όλο αυτό; και τότε άρχισε να με βρίζει" 
Η ίδια περιέγραψε τη συνέχεια λέγοντας: 
"Δεν ήθελε να με βιάσει αλλά να με απαξιώσει. Να με κάνει να αισθανθώ σαν σκουπίδι. Με γύρισε μπρούμυτα, έπεσε πάνω 100 κιλά γομάρι, για να με πονέσει και όχι για να ικανοποιηθεί ερωτικά. Πονούσα πολύ, ήταν φριχτό, καμία γυναίκα να μην το ζήσει. «Ντύσου μωρή π&#@$% να φύγεις», μου είπε κι έκανα το λάθος να του πω ότι θα πάω στην αστυνομία". 
Στο σημείο εκείνο, κατά την 39χρονη "γύρισε το μάτι" του Γιώργου, γιατί μισεί την αστυνομία" και της φώναξε: «Στην αστυνομία μωρή π&#@$% θα με πας;" 
"Φοβήθηκα ότι θα με σκότωνε, οπλοφορεί 24 ώρες το 24ωρο"
, ισχυρίστηκε η ίδια και περιέγραψε πώς του πέταξε το καυστικό υγρό κι έσπευσε να φύγει τρέχοντας. Κατέβηκα τρέχοντας τα σκαλιά, τον άκουγα από πίσω μου να ουρλιάζει, νόμιζα οτι θα με πιάσει να με σκοτώσει, φώναζα, φώναζε "π&#@$% έλα δω να σε σκοτώσω, με έκαψε η π&#@$%». 
Όπως επεσήμανε: "Όταν του ειπα τη λέξη «Αστυνομία» συνειδητοποίησα οτι η ζωή μου θα τελείωνε"

"Δεν είμαι χαζή, μπορεί και να είμαι..."

Η 39χρονη είπε ότι συγκρατούμενές της την "συμβούλευσαν" να το "παίξει κλαίουσα" στο δικαστήριο. 
"Δεν το κάνω", υποστήριξε και απευθυνόμενη στην Έδρα τόνισε:
"Είμαι αυτή που είμαι. Χωρίς να παίξω θέατρο. Δεν είμαι χαζή, μπορεί και να είμαι..  δεν έχω πει κανένα ψέμα. Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, κυρια Πρόεδρε. Παίζει θέατρο φοβούμενος την αντίδραση του μεγάλου του αδερφού. Φοβόταν να αποκαλυφθεί ότι συναντιόμασταν κρυφά.
Θέλω να με τιμωρήσετε δίκαια! Ψέματα δεν θα σας πω. Ξέρω ότι χτύπησα έναν άνθρωπο και θα τιμωρηθώ. Εκείνη τη νύχτα του διαμήνυσα ότι ήταν η τελευταία φορά που συναντιόμασταν. Ένιωθα πια ένα κομμάτι κρέας. Με χρησιμοποιούσε για να κάνει μόνο τις ορέξεις του. Όμως εκείνη τη νύχτα αντιλήφθηκε ότι εννοούσα τη διακοπή της σχέσης μας. Του είχα πει ότι θα ήμασταν μαζί μόνο αν με επέβαλε στην οικογένεια του". 
Στη συνέχεια είπε: "Όπλο έπρεπε να κρατώ στην τσάντα μου, όχι το βάζο με το υγρό". 

Στο σημείο εκείνο γνωστοποίησε ότι μίλησε με το θύμα και υποστήριξε, όπως γράψαμε παραπάνω ότι γνωρίζει γιατί δεν υπάρχει η παρουσία της άλλης πλευράς στη δίκη, λέγοντας: «Ο Γιωργος αναγνωρίζει το καλό που του είχα κάνει… τρία χρονια τον στήριξα μέσα στη φυλακή, ήμουν το αποκούμπι του..  μου είπε «θα σε αφήσω να γυρίσεις στα παιδιά σου, δεν θα σε πειράξω»

"Θα ήμουν μια ακόμα Καρολαιν"

"Ξέρω ότι κυκλοφορεί με μάσκα" είπε η 39χρονη όταν ρωτήθηκε από την Εισαγγελέα για το αν γνωρίζει πώς κυκλοφορεί το θύμα, ενώ στην ερώτηση "τι θα κάνατε διαφορετικό;" απάντησε:
"Δεν θα τον παντρευόμουνα, δεν έπρεπε να παω ποτέ σε αυτή τη φυλακή.  Λυπάμαι... αν δεν πετουσα το υγρό, θα ήμουν μια ακόμα Καρολάιν. Τόσες γυναικοκτονίες έχουν γίνει"

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν σκέφτηκε να αραιώσει το καυστικό υγρό. «100 ml ήταν.. ένα τσούξιμο ήθελα να του προκαλέσω», είπε και κατέληξε λέγοντας:
«Του το πέταξα για να μη με σκοτώσει. Εγώ είμαι το θύμα, λυπάμαι που σε κάθε περίπτωση έχει ένα έγκαυμα. Θέλω να με κρίνετε δίκαια, να μου δώσετε την ευκαιρία να γυρίσω στα παιδιά μου, μιας και βλέπω και τις διαθέσεις του ίδιου. Αν ήθελε την τιμωρία μου θα ήταν εδώ!»

Δείτε εδώ τι προηγήθηκε στη δίκη 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ