Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου

«"... Στη Χιροσίμα ο θάνατος με βρήκε… Ω, μη θαρρείτε πως ζητάω για μένα τίποτα… τι το παιδί που σαν εφημερίδα κάηκε δεν μπορεί τις καραμέλες σας να φάει… φιλέψτε με μονάχα την (υπο)γραφή σας, έτσι που τα παιδάκια πια να μη σκοτώνονται και να μπορούν να τρώνε καραμέλες".

Ναζίμ Χικμέτ

75 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) από τις ΗΠΑ, η φρίκη για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα παραμένει! Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πόλεις αδελφωμένες στη δυστυχία και πάντα παρούσες στα προσκλητήρια των μεγάλων ιστορικών τραγωδιών με τα εκατομμύρια θύματα, δεν μας επιτρέπουν ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να σιωπούμε απέναντι στους πολέμους, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές.

Η δική μας επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί γιατί η οσμή του μπαρουτιού κατακλύζει την γειτονιά μας. Αυτό μαρτυρά η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, η περιπλοκή του προσφυγικού, αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς. Ήδη, με την επέκταση του δικτύου των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Η τρομερή καταστροφή στη Βηρυτό δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και εφησυχασμό πως η αμερικάνικη βάση της Σούδας, όπου ελλιμενίζονται πυρηνικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα και πύραυλοι, μας παρέχει ασφάλεια.  Είναι  μαγνήτης κάθε λογής κινδύνου για τον τόπο μας.   

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 20:30 πίσω από το Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Επιτροπής Ειρήνης Χανίων οργανώνει την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 12:30 συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και Σας καλούμε να παρευρεθείτε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ