Επιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Πλατανιά

Newsroom
Newsroom

Στη διάρκεια της δράσης έγινε και δειγματοληψία μυελού των οστών

Η προσέλευση των δημοτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε, ο Δήμος Πλατανιά, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης” σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Χανίων ο “Άγιος Γεώργιος”, την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, ήταν για άλλη μια φορά ενθαρρυντική. Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης έγινε και δειγματοληψία μυελού των οστών.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά επισημαίνονται τα εξής:

"Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες,  τους υπαλλήλους του Δήμου και των Επιχειρήσεων του, καθώς και τους δημότες και τις δημότισσες που στήριξαν την παραπάνω  δράση και που αποτελούν με αυτή την  πράξη προσφοράς, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο. 

Πλατανιάς αιμοδοσία

Η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πρόνοιας  του Δήμου Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη -Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, που είχε και την ευθύνη συντονισμού, μεταξύ  άλλων ανέφερε “.... η σημερινή αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας που στοχεύει στο να συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας αποφασιστικά και με υπευθυνότητα στην ανάγκη που υπάρχει για αίμα, η οποία είναι συνεχής και δεν σταματάει ποτέ. Το αίμα δεν παράγεται ούτε αντικαθίσταται, μόνο προσφέρεται. Αποτέλεσμα της προσφοράς “ Σώζει Ζωές”....”

 Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ανέφερε ότι “...σκοπός της δράσης ήταν  η διάδοση του μηνύματος “... δώσε αίμα και σώσε ζωή”, ως μια πράξη αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας, ....”

Πλατανιάς αιμοδοσία

Η Πρόεδρος  του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων ο «Αγ.Ιωάννης» κα Ροδουσάκη Δέσποινα, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο κο Ιωάννη Μαλανδράκη  και την Αντιδήμαρχο Κα  Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη Χρυσάνθη,  για την διάθεση του Δημαρχείου, επαίνεσε την  ανταπόκριση υπαλλήλων και δημοτών για τη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία, καθώς συγκεντρώθηκαν είκοσι επτά (27)  φιάλες αίμα και  δύο (2) δείγματα “μυελού των  οστών”, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε “ ...ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες αίματος και  με αυτό τον τρόπο δίνουμε ελπίδα και στηρίζουμε τον συνάνθρωπο, τον διπλανό μας, τον συγγενή μας, τον ασθενή...”"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ