Έργα για οπτικές ίνες χτύπησαν περιφερειακούς αγωγούς της ΔΕΥΑΗ

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

"Συνέχεια συμβαίνουν περιστατικά με ιδιωτικά συνεργεία" αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης

Μπροστά στο οξύμωρο πρόβλημα αφενός να πρέπει να κάνουμε οικονομία στο νερό που καταναλώνουν στα σπίτια τους και από την άλλη να το βλέπουν να αναβλύζει και να τρέχει σαν ποτάμι στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους βρέθηκαν οι κάτοικοι στη Θέρισο.

Σε μεγάλο τμήμα της περιοχής πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο από ιδιωτική εταιρεία εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών. Σε κάποια σημεία, και ειδικότερα στις οδούς Θερίσου, Ελευθεριάδη, Κονδυλάκη και Δανάης, τα συνεργεία χτύπησαν περιφερειακούς αγωγούς του νερού με συνέπεια αυτό να αναβλύζει και να πλημμυρίζει τους δρόμους.

Υπήρξε όπως ήταν φυσικό υπήρξε παρέμβαση της ΔΕΥΑΗ και σε 48 ώρες περίπου (από την Δευτέρα 13/5 μέχρι και σήμερα) αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στους αγωγούς κι έτσι σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου οι δρόμοι είναι πλέον εντελώς στεγνοί.

«Συνέχεια συμβαίνουν περιστατικά με ιδιωτικά συνεργεία να χτυπάνε περιφερειακούς αγωγούς της ΔΕΥΑΗ. Στη Θερίσου είναι νέος αγωγός. Τα νέα δίκτυα είναι αποτυπωμένα με ακρίβεια χιλιοστού» παραδέχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Γιώργος Βουρεξάκης.

Στη συνέχεια αναφέρει πως: «τα συνεργεία δε ρωτάνε πού βρίσκονται οι αγωγοί με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τα προβλήματα. Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι ότι για τους παλιούς αγωγούς δεν υπήρχαν αρχεία. Οι νέοι αγωγοί όμως είναι καταγεγραμμένοι και μπορούμε να ενημερώνουμε τα συνεργεία πού ακριβώς βρίσκονται ώστε να αποφεύγονται ανάλογα προβλήματα».

Όπως τονίζει ο ίδιος «υπάρχουν κάποιοι αγωγοί παλαιάς τεχνολογίας οι οποίοι για να κολλήσουν πρέπει να γίνει διακοπή νερού, να αδειάσεις το νερό από μέσα, αφήνουμε να στεγνώσει ώστε να γίνει σωστά η συγκόλληση του αγωγού ξανά. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία για τη σωστή παρέμβαση ώστε να μην μείνουν τα νοικοκυριά για πολλές μέρες χωρίς νερό».

kalodia optikes ines

kalodia optikes ines ergasies

kalodia optikes ines2

dromos...............

 

Δείτε επίσης:

Το νερό αναβλύζει από το δρόμο εδώ και 48 ώρες - Βίντεο

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

κεντρική φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ