Έρχεται με ... φόρα ο χιονιάς - Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κρήτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά ο καιρός επιδεινώνεται σταδιακά από σήμερα Τετάρτη και το χειμωνιάτικο σκηνικό έρχεται για να μείνει τουλάχιστον μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη με τα προγνωστικά να κάνουν λόγο για νέα επέλαση του χιονιά. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά ο καιρός επιδεινώνεται σταδιακά από σήμερα Τετάρτη και το χειμωνιάτικο σκηνικό έρχεται για να μείνει τουλάχιστον μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα αυτή τη φορά, οι πολύ ενισχυμένοι Βόρειοι άνεμοι με τον υψηλό κυματισμό στα βόρεια του νησιού και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Τα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων των επόμενων ημερών θα μας δώσουν πολύ καλύτερη εικόνα για την ένταση των φαινομένων καθώς και για τα προβλήματα που αναμένεται να προκαλέσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. 

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών αναμένεται να είναι η ακόλουθη:

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι ΒορειοΔυτικοί με ένταση τα 5 – 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα των 7 έως 14 ⁰C

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα (ενδεικτικά αναφέρονται τα 500 μέτρα) και χιονόνερο θα πέσει στις πεδινές περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά με την ένταση τους να φθάνει στα 6 -7 Μποφώρ σε περιοχές του νησιού, ενώ στα πελάγη θα φθάνουν ή και θα ξεπερνούν τα 7 – 8 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμαίνεται περίπου στους 6 - 7 ⁰C στα πεδινά ενώ στα ορεινά θα είναι κοντά στους 0 ⁰C

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
Βροχές με Χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα, πολύ Ισχυροί έως και Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μικρή πτώση ενώ στα ορεινά θα πέσει κάτω από τους 0 ⁰C.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Η κακοκαιρία διατηρείται και για την ημέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με την τάση των προγνωστικών μοντέλων να δείχνουν μία σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, αν και στα ορεινά πιθανά να συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιθανά σταδιακή ύφεση του καιρού αναμένεται από την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση