Έρχεται νέος χώρος για παιδιά στο Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Προωθεί την εμπειρία, την βιωματική μάθηση και την ελεύθερη έκφραση!

Ένας νέος χώρος δημιουργίας και βιωματικής μάθησης για παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, θα είναι ανοιχτός από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην πόλη του Ηρακλείου, θέτοντας ως προτεραιότητα την διεπιστημονική διδασκαλία που όχι μόνο συνδέει τις τέχνες με άλλα ακαδημαϊκά πεδία, αλλά τις διερευνά ως τρόπο για να κατανοήσει κανείς τον κόσμο γενικότερα. Οι εφαρμογές και οι δραστηριότητες εστιάζουν στην προσωπική δημιουργία, παράγουν ανομοιογενή αποτελέσματα εξαρτώμενα από τα παιδιά και τους προσφέρουν τη δυνατότητα για προσωπική, περιγραφική αξιολόγηση.   

Το όραμα της ομάδας του Κομορέβι είναι η υποστήριξη της πολύπλευρης ανάπτυξης και κριτικής σκέψης κάθε παιδιού και της κοινωνικοποίησή του μέσα από τις τέχνες, τις κατασκευές και τις επιστήμες. Το παιδί θα έχει την δυνατότητα να εξοικειωθεί με νέες τεχνολογίες, μορφές έκφρασης και επικοινωνίας, να απομακρυνθεί από την οθόνη, να εκφραστεί καλλιτεχνικά, να ανταλλάξει ιδέες, να γνωρίσει τον κόσμο!

C:\Users\konstantina\Downloads\Komorevi_Logo_Final_02.jpg

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης διαθέτει τρεις αίθουσες: μία αίθουσα αναγνωστηρίου-βιβλιοθήκης, μία αίθουσα κατασκευών και μία αίθουσα κινηματογράφου. Σε αυτές θα διεξάγονται τα διαφορετικά εργαστήρια, που θα συντονίζουν οι εμψυχώτριες και οι εμψυχωτές, οι οποίοι θα βοηθούν τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο κάθε αντικείμενο. Ακόμα, στο χώρο θα υπάρχουν παιχνίδια επιλεγμένα για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες των παιδιών τα οποία θα προάγουν την δημιουργία, την κίνηση και την ομαδικότητα.

Το Κομορέβι βρίσκεται στην οδό Ερμή 33, στον Άγιο Ιωάννη, Κνωσσού, και δέχεται αιτήσεις για το «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών». Λόγω μεγάλης μεγάλη επισκεψιμότητας στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, έχει δοθεί παράταση πέραν της 12 Αυγούστου, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι αιτούντες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους. Οι προεγγραφές στο Κομορέβι ξεκίνησαν για δικαιούχους και μη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6945999300, 6947097512.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ