Έρχονται προσλήψεις για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Ηρακλείου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Θα προσληφθούν 8 εργαζόμενοι ώστε η δομή να τεθεί σε πλήρη λειτουργία

Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση προς την κατεύθυνση της πλήρους λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που βρίσκονται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ελήφθη πρόσφατα από την Δημοτική Επιτροπή.

Ομόφωνα όλες οι παρατάξεις στήριξαν την εισήγηση για πρόσληψη οκτώ ατόμων στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Ηρακλείου το οποίο εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου 2023 και ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του τα άτομα με αναπηρία είχαν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα δομή.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση πρόκειται να γίνουν προσλήψεις για:

  • 2 λογοθεραπευτές
  • 2 ψυχολόγους και
  • 4 άτομα βοηθητικό προσωπικό

«Οι προσλήψεις πρόκειται να γίνουν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες όμως θεωρούνται άτυπα σαν αορίστου χρόνου επειδή το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και κάθε χρόνο υπάρχει ανανέωση των συμβάσεων» εξηγεί στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη δομή 18 ωφελούμενα παιδιά. Ωστόσο, η δυναμικότητα του ΚΔΑΠ είναι για 25 άτομα το πρωί και 25 το απόγευμα σε δύο βάρδιες. «Ο λόγος που γίνονται οι προσλήψεις είναι για να μπορέσουμε να λειτουργεί το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ σε πλήρη δυναμικότητα» καταλήγει ο ίδιος.

Η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής άνοιξε το δρόμο ώστε να μπουν σε μία σειρά όλες οι διαδικασίες μέχρι το θέμα να φθάσει για έγκριση από τον Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και στη συνέχεια να εκδοθεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τα άτομα με αναπηρία στον δήμο μας ήδη πραγματοποιήθηκε!

 

Δείτε επίσης:

Μεγάλο το ενδιαφέρον των ατόμων με αναπηρία για τη νέα δομή- ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ