Ερημιά γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο- Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες (video)

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Τέλη Μαΐου θα γίνουν οι προσλήψεις για την πλήρη λειτουργία του ωραρίου στο ΑΜΗ- Έτσι χάνουν τη μισή σεζόν οι έμποροι

Μέσα στο άγχος και στην ανασφάλεια ζουν οι επιχειρηματίες που έχουν τα καταστήματα τους γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Πρόκειται για περισσότερα από 200 μαγαζιά και 500 οικογένειες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπόρων, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία τη τουριστική σεζόν για να βγάλουν τον επιούσιο.

Βρισκόμαστε ήδη μετά τα μέσα Απριλίου, η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει με τους πλέον θετικούς οιωνούς, όμως οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι το ωράριο του Μουσείου δεν έχει διευρυνθεί ακόμα, δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες συμβάσεις σε προσωπικό ώστε το ΑΜΗ να λειτουργεί μέχρι τις 8:00 το απόγευμα με αποτέλεσμα μέρα μεσημέρι να μην υπάρχει "ψυχή" στα καταστήματα τους που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να σφύζουν από κόσμο.

«Το Μουσείο κλείνει στις 3:30. Στην ουσία κλείνει από τις 2:30 γιατί χρειάζεται μία ώρα και για τη ξενάγηση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν κάνει ένα διαγωνισμό έγκαιρα, από τον Ιανουάριο, να βάλουν το προσωπικό που πρέπει να δουλέψει. Είμαστε ήδη στις 19 Απριλίου και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Χρειάζεται ένας μήνας ακόμα για να γίνει ο διαγωνισμός και περίπου 15 ημέρες για τις ενστάσεις» αναφέρει στο Cretalive ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Κουβίδης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για την διεύρυνση στο ωράριο του Μουσείου και την πλήρη λειτουργία του, από τις 8:00 το πρωί έως και τις 8:00 το απόγευμα, θα περιμένουν οι επιχειρηματίες μέχρι τα μέσα Μαΐου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μειωμένη έως και μηδαμινή κίνηση στα μαγαζιά τους.

Με τον έμμεσο αυτό τρόπο η τουριστική σεζόν ουσιαστικά συρρικνώνεται από τους έξι με επτά μήνες στους πέντε με τους ίδιους να λένε «εκτός ότι χάνονται καθημερινά χρήματα για τον δημόσιο κορβανά είναι ότι έχουμε κι εμείς ένα τρομερό πρόβλημα. Μετά τις 3:00 ερημώνει όλη η περιοχή».

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Cretalive στις 12:00 το μεσημέρι την Παρασκευή 19 Απριλίου, μία ημέρα και ώρα που έξω και γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο θα μπορούσε να επικρατεί συνωστισμός κι όμως οι εν δυνάμει πελάτες είναι «εξαφανισμένοι».

«Γκρινιάζουν όσοι έρχονται με τα rent a car και διερωτώνται γιατί το Μουσείο είναι κλειστό και φυσικά δεν έχουμε καθόλου κίνηση στα μαγαζιά μας» είπε από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Καταλαγαριανός υπογραμμίζοντας και εκείνος ότι είναι επείγουσα και απαραίτητη η πλήρης λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Δείτε επίσης:

Ελ.Βατσινά: Οι τουρίστες βρίσκουν κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με το ΔΣ της Παγκρήτιας Ένωσης Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ