Ερώτηση Χνάρη για τη στελέχωση των Λιμενικών Σταθμών

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Το ζήτημα της στελέχωσης των Λιμενικών Σταθμών Δυτικής Κρήτης, φέρνει εκ νέου στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης.

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση του – Αναφορά και σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 13/12-02-2024 Ανακοίνωσης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης (Ε.Π.Λ.Σ.Δ.Κ.), διαβίβασε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τους προβληματισμούς και τα αιτήματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, καθώς όπως επισημαίνουν οι υπηρεσίες τους υπολειτουργούν εξαιτίας του υπέρμετρου βάρους που επωμίζονται από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εισροής ΠΕΠ νότια της Κρήτης και ιδιαίτερα στην περιοχή της νήσου Γαύδου.  

Παράλληλα, ο Ρεθυμνιώτης Βουλευτής, παρέθεσε στην Αναφορά και τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων είναι:

·        Η άμεση αποκατάσταση των οργανικών θέσεων όλων των Υπηρεσιών.

·        Η ενίσχυση του Ν/Γ 519 της Λιμενικής Αρχής Αγίας Γαλήνης.

·        Η αντικατάσταση του σκάφους Π.Λ.Σ. 121 της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχώρας.

·        Η τοποθέτηση στο Π.Π.Λ.Σ. 920 νέων στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

·        Η ένταξη των Λιμενικών Σταθμών Αγ. Γαλήνης, Χ. Σφακίων και Παλαιόχωρας στην τρίτη κατηγορία, όπως ορθά έχουν ενταχθεί και οι Υπηρεσίες της Ανατολικής Κρήτης. 

·        Η επανεξέταση της διαδικασίας αποσπάσεων, όπως γίνεται με τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού στελεχών προς ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Αν. Αιγαίου.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι, επειδή τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω Επιστολή τεκμηριώνουν εύλογα και δίκαια αιτήματα, αιτήθηκε για την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων σχετικών ενεργειών, καθώς επίσης και τη σχετική ενημέρωση της Βουλής.  


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο             

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ