Ερώτηση ΚΚΕ για το λιμανάκι του Κάτω Γαλατά Χανίων.

Ερώτηση ΚΚΕ για το λιμανάκι του Κάτω Γαλατά Χανίων.

Να ολοκληρωθεί το αναγκαίο έργο επισκευής- συντήρησης, στο λιμανάκι του Κάτω Γαλατά Χανίων, ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, με πρώτο υπογράφοντα τον Μανώλη Συντυχάκη. 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αλιέων της Νέας Κυδωνίας, των μικροεπαγγελματιών και συνολικά των κατοίκων της περιοχής, για τη διακοπή των έργων στο λιμανάκι του Κάτω Γαλατά Χανίων.

Όπως υποστηρίζουν, η διακοπή είναι απαράδεκτη, όχι μόνο γιατί υπονομεύει ένα έργο που είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής τους, αλλά για τον πρόσθετο λόγο ότι γίνεται με δικαιολογία την έλλειψη περιβαλλοντικών μελετών, μολονότι το έργο αφορά συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών σε υφιστάμενη υποδομή και όχι εκ νέου κατασκευή.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι μελέτες, οι σχεδιασμοί και οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε έργα σαν αυτό, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων μιας περιοχής. Αντίθετα, όταν πρόκειται για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων παρακάμπτεται η γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι διαδικασίες χρηματοδότησης -κατασκευής έργων, ακόμη και με παραβίαση περιβαλλοντικών όρων.

 Αυτή η πολιτική ευνοϊκής μεταχείρισης του κεφαλαίου σε βάρος των επειγουσών λαϊκών αναγκών είναι που οξύνει μεταξύ άλλων τα προβλήματα των αλιέων, των συνθηκών εργασίας τους, καθώς και των αλιευτικών καταφυγίων οδηγώντας στην ιδιωτικοποίησή τους. Γίνεται φανερό ότι αυτά δεν είναι ξεκομμένα από το συνολικό χτύπημα που δέχονται οι μικροεπαγγελματίες ψαράδες, την υλοποίηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, που στον πυρήνα της έχει το ξεκλήρισμα της παράκτιας αλιείας και την ενίσχυση μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην αλιεία.

  • ο υπουργός πως προτίθεται να ενεργήσει:
  • Για να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθούν χωρίς εμπόδια (γραφειοκρατικά, χρηματοδότησης κτλ) τα αναγκαία έργα στο λιμανάκι του κάτω Γαλατά Χανίων, χωρίς μελλοντική ιδιωτικοποίηση των υποδομών.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ