Ερώτηση Μ. Συντυχάκη για "τον αποκλεισμό ψαράδων από τις ενισχύσεις για τον κορωνοϊό"

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την "τον αποκλεισμό ψαράδων από τις ενισχύσεις για τον κορωνοϊό", κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες παράκτιοι αλιείς του Νομού Ηρακλείου και χιλιάδες πανελλαδικά οι οποίοι τελικά δεν έλαβαν οικονομική στήριξη για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πολλοί από τους συγκεκριμένους ψαράδες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα προαπαιτούμενα που έθετε η πρόσκληση και αποκλείστηκαν, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που δημιούργησαν οι περιορισμοί και η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας.

Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις αλιέων των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω λαθών στη διαδικασία, για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, τελικά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενισχύσεων για τον κορονοϊό οι συγκεκριμένοι αλιείς.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ