Ερώτηση Ξανθού για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας

Ερώτηση Ξανθού για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας

Απαντήσεις αναζητά ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Τομέρζης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός σχετικά με τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων (Βήμα της Κυριακής και Κυριακάτικη Δημοκρατία) που αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ελλιπή στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα κρούσματα, τη διασπορά του ιού, τον επιπολασμό της νόσου, με συνέπεια κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και την υγεία των πολιτών ενδεχομένως να ελήφθησαν με βάση εσφαλμένη ή ελλιπή πληροφόρηση.

Ο Ανδρέας Ξανθός στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ρωτά τον Υπουργό Υγείας τι προτίθεται να κάνει ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της.

Επανέρχεται ακόμη στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εγκαλώντας την Κυβέρνηση για τη μακροχρόνια καθυστέρηση που μέχρι στιγμής καταλήγει σε άρνηση. Άρνηση επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ