Εσπερίδα με θέμα: «Ασθένειες και Εχθροί της Ελιάς»

Εσπερίδα με θέμα: «Ασθένειες και Εχθροί της Ελιάς»

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κισσάμου

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των παραγωγών της περιοχής μας, ανακοινώνεται από τον Δήμο Κισσάμου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. Παράρτημα Κρήτης, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ότι θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα «Ασθένειες και Εχθροί της Ελιάς», την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κισσάμου και ώρα 6:30μ.μ.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από Εντομολόγους και Μυκητολόγους, Επιστημονικό προσωπικό  των παραπάνω φορέων και θα γίνει εκτενώς αναφορά στους εχθρούς και στις μυκητολογικές ασθένειες της ελιάς.

Το θέμα είναι μείζονος σημασίας, καθώς μετά τα υψηλά ποσοστά δακοπροσβολής και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την περυσινή χρονιά και δευτερογενώς την έντονη δράση πολλών μυκητολογικών ασθενειών, είχαμε ως συνέπεια την ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση του ελαιολάδου. Στα πλαίσια των ομιλιών και συζητήσεων, θα προταθούν και μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης των εχθρών και ασθενειών, ώστε να γνωρίζουν οι παραγωγοί μας όλες τις σχετικές καλλιεργητικές φροντίδες και τα μέτρα φυτοπροστασίας που πρέπει να λάβουν, τόσο για την αντιμετώπισή τους όσο και την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ