Ετοιμοι για την απελευθέρωσή τους οι γύπες που έπεσαν θύματα του καύσωνα
Τους προσεχείς μήνες αρχίζουν οι απελευθερώσεις των γυπών
Ο επιστήμονας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Δρ. Σταύρος Ξηρουχάκης βρέθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ στον Δήμο Σαρωνικού.
Ο επιστήμονας δακτυλιώνει τους νεαρούς γύπες και τοποθετεί σημάνσεις στα φτερά ενώ ο κτηνίατρος Γρηγόρης Μαρκάκης παίρνει δείγματα αίματος από τον καθένα.
Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη γιατί τους προσεχείς μήνες αρχίζουν οι απελευθερώσεις των γυπών, που έχουν έλθει το καλοκαίρι από την Κρήτη στην ΑΝΙΜΑ, θύματα του καύσωνα.
Ο Δρ. Σταύρος Ξηρουχάκης είχε μιλήσει στο cretalive το καλοκαίρι και είχε αναφερθεί εκτενώς στον καύσωνα και τις τραγικές επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών στην πανίδα της Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη
- Στο Ρέθυμνο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
- Με αιχμές για τη διαχείρiση των αρδευτικών έργων στην Κρήτη, απαντά ο Φ. Παρασύρης στις ανακοινώσεις Αυγενάκη
- Τι είπαν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
