Έτσι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ

Έτσι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ
Newsroom
Newsroom

Η διαδικασία, όπως ανακοινώθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος

Αφού ξεπεράστηκαν διαδικαστικά προβλήματα, μπερδέματα υποψηφίων που αλλού ήθελαν να είναι υποψήφιοι και αλλού… βρέθηκαν, φαίνεται πως λύθηκαν όλα τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τις εσωκομματικές κάλπες της Κυριακής για το ΚΙΝ.ΑΛ
Έτσι η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κινήματος εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, για την ανάδειξη νέων οργάνων, που θυμίζουμε πως έχει και… βαφτίσια σε ότι αφορά το κόμμα την επόμενη μέρα!

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από την ΝΕ Ηρακλείου:

"1.-Η Ψηφοφορία διενεργείται από τις 0700 έως την 19.00 ώρα. Εάν απαιτηθεί σε κάποιο Τμήμα  παράταση επικοινωνείτε με τον Γραμματέα της Ν.Ε.  Για την συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία με προσκόμιση  Δελτίου  Ταυτότητος ή Διαβατήριου  και καταβάλει ένα (1) ευρώ. 

2.- Οι Συντονιστικές επιτροπές των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων , Βιάννου , Γόρτυνας , Μαλεβυζίου , Μινώα , Χερσονήσσου και Φαιστού εκλέγουν πέντε (5) μέλη και τίθεται ένας και μόνο σταυρός προτίμησης.
Η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου εκλέγει επτά (7) μέλη  και τίθεται από ένας έως δυο σταυροί προτίμησης.

3.-Για το ψηφοδέλτιο των συνέδρων σε όλους του Δήμους τίθεται ένας και μόνο σταυρός προτίμησης.  

4.-Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγει δεκαπέντε μέλη και τίθεται από ένας έως τρείς σταυροί προτίμησης.

5.-Στα εκλογικά τμήματα πλην του Δήμου Ηρακλείου θα δοθεί εκλογικός κατάλογος που συμπεριλαμβάνει τους ψηφίσαντες την 5 Δεκ. 2021 (εκλογές Προέδρου) και όσους εκδώσαν ηλεκτρονικά κάρτες . Επιπρόσθετα ψηφίζουν και όσοι προσέλθουν και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο αφού πρώτα συμπληρώσουν την σχετική αίτηση. Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού  Μέλη  μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
Για τα Εκλογικά Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου η ψηφοφορία θα γίνει με tablet στο οποίο θα υπάρχει online σύνδεση για τον εκλογικό κατάλογο, δηλ με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στις εκλογές της 5 & 12 δεκ. 2022.  

6.- Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εφορευτική επιτροπή συντάσσει, υπογράφει και σφραγίζει το πρακτικό και, μαζί με την κατάσταση ψηφισάντων, και τα χρησιμοποιηθέντα ψηφοδέλτια τα παραδίδει στον γραμματέα της αντίστοιχης Ν.Ε., ο οποίος την επόμενη ημέρα (9/5/2022) τα αποστέλλει με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50, υπόψη ΕΔΕΚΑΠ.

7.- Το ποσό που θα συγκεντρωθεί ανά εκλογικό τμήμα θα παραδοθεί επίσης στον γραμματέα της Ν.Ε., αφού θα παρακρατηθούν τα ποσά που, βάσει παραστατικών, αποδεικνύεται πως δαπανήθηκαν στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Το συνολικό ποσό ανά Ν.Ε. που συγκεντρώνει ο γραμματέας οφείλει να το καταθέσει έως και την Τρίτη 10/5/2022 σε λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος.

8.- Οι υποψήφιοι δικαιούνται να παρίστανται κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, αλλά σε απόσταση που δε θα παρακωλύει το έργο της εφορευτικής επιτροπής.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:

"Συντρόφισσες, Σύντροφοι,
Σε αυτό το νέο ξεκίνημα οφείλουμε, με την ενεργό, μαζική συμμετοχή όλων μας, να συμβάλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή για το μέλλον του τόπου. Η συμμετοχή στην εν λόγω εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος και η διασφάλιση αδιάβλητων διαδικασιών είναι η βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία των οργάνων που θα εκλεγούν".
 


Δείτε επίσης

ΚΙΝΑΛ: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο για την αλλαγή του ονόματος


Εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ… με φόντο το συνέδριο!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ