Εξερευνήστε μια παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

Newsroom
Newsroom

Οικο-τουρισμός σε Ρέθυμνο και Χανιά, με πρωτοβουλία του Συλλόγου "Αρχέλων"

Μία καταπληκτική οικολογική εμπειρία προσφέρει ο ΑΡΧΕΛΩΝ στους τυχερούς ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες που θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι σε σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα που προστατεύει ο Σύλλογος.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος:

"Αν φέτος το καλοκαίρι έχετε προγραμματίσει διακοπές στο Ρέθυμνο ή τα Χανιάς Κρήτης, τότε θα βρίσκεστε κοντά σε μία από τις πιο σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα! Κάθε νύχτα, οι θηλυκές χελώνες Καρέττα βγαίνουν στην ακτή και αφήνουν τα πολύτιμα αυγά τους στις φωλιές που φτιάχνουν στην ζεστή άμμο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, τα μικρά χελωνάκια σπάνε το κέλυφος των αυγών, αναδύονται από τις αμμουδιές και ξεκινούν το ταξίδι τους προς τη θάλασσα, η οποία θα αποτελέσει το σπίτι τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, εδώ και 40 χρόνια, εποπτεύει αυτές τις παραλίες, καταγράφοντας και προστατεύοντας τις φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια. Εξερευνήστε από κοντά αυτά τα μοναδικά οικοσυστήματα και μάθετε τα πάντα για τις θαλάσσιες χελώνες!

Αυτός ο ενημερωτικός περίπατος αποτελεί μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ και έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ερμηνείας ως εργαλείο διατήρησης. Σκοπός του είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις παραλίες ωοτοκίας, τους αμμόλοφους και τις σωστές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπου και θαλάσσιας χελώνας. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου:

  • Θα αποκτήσετε γνώσεις για τη θαλάσσια χελώνα Καρέττα, το είδος και τον βιότοπό της.
  • Θα γνωρίσετε τις απειλές που αντιμετωπίζει η χελώνα Καρέττα και τη σημασία της προστασίας της.
  • Θα ενημερωθείτε για τις προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της.
  • Θα λάβετε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη κατόπιν κράτησης για ομάδες 1-8 ατόμων (παιδιά κάτω των 4 ετών δωρεάν) και περιλαμβάνει συμβολική υιοθεσία μικρής χελώνας (30€). Ο περίπατος πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη διαδρομή και ώρες, καθημερινά, στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διαρκεί 30'-45’.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να συμβάλετε στην προστασία αυτών των υπέροχων πλασμάτων! Κλείστε θέση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Βράμπας, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Κρήτης του ΑΡΧΕΛΩΝ, τηλ.: 6937352379, [email protected]"

ρεθυμνο αρχελωνΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ