Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Το μεσημέρι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων λέει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη - Μειώθηκε η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού έχουν παρουσιαστεί στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη. Πιο συγκεκριμένα τα ύποπτα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενώ το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των δειγμάτων που έδωσαν οι ασθενείς.

Η κ. Μπορμπουδάκη προέτρεψε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αλλά να παραμένουν σε εγρήγορση τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρχές.

Όπως διευκρίνισε στα νοσοκομεία της Κρήτης τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε νοσηλευτικό επίπεδο, ενώ αυτή τη στιγμή στο ΠΑΓΝΗ που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, λειτουργούν συνολικά 7 θάλαμοι αρνητικής πίεσης, Οι τέσσερις από τους θαλάμους αυτούς λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου και οι  άλλοι 3 σε άλλο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος με εξωτερική πρόσβαση.

"Έχει αλλάξει η συμπεριφορά των ασθενών"

Μεταξύ άλλων η κ. Μπορμπουδάκη σημείωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί αλλαγή στη συμπεριφορά των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα που τους θορυβούν για το ενδεχόμενη προσβολή από τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα έχει καταγραφεί μείωση κατά το 1/3 σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, της προσέλευσης των ηλικιωμένων ασθενών στα νοσοκομεία, οι οποίοι δείχνουν να κατανοούν τον κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν. 

Όπως διευκρίνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης "η λειτουργία των νοσοκομείων έχει επηρεαστεί καθώς δεν προσέρχονται πολλοί, κυρίως ηλικιωμένοι, ασθενείς τόσο για τα προγραμματισμένα χειρουργεία όσο και για την περιστασιακή προσέλευση στα ΤΕΠ".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ