Εξορμήσεις από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Εξορμήσεις από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για αυτή την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2 πανέμορφες πεζοπορικές εξορμήσεις  μία για πολύ έμπειρους πεζοπόρους ( βαθμός δυσκολίας κόκκινη) και μία για λιγότερο έμπειρους πεζοπόρους ( βαθμός δυσκολίας μπλε) 

Α. Καρές Αποκορώνου – Γούρνες - Κορυφή Βαρσάμου

 

Περιγραφή 

Θα ξεκινήσουμε την ανάβαση από το καταπράσινο ορεινό χωριό Καρές Αποκορώνου (510μ. υψ.), στην αρχή μέσα στην άγρια κρητική ομορφιά και στη συνέχεια μέσα από ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι θα μπούμε σε ένα υπέροχο πρινόδασος, φτάνοντας στη θέση Γούρνες (1.100μ. υψ.), ένα μεγάλο πλάτωμα με μιτάτα και μικρές κτηνοτροφικές μονάδες.

Συνεχίζουμε την ανάβαση ανάμεσα από πεύκα, κυπαρίσσια και πρίνους στην αρχή και στη συνέχεια σε ένα άγριο βραχώδες και δύσβατο πεδίο με μεγάλη κλίση. Ανεβαίνουμε εκτός μονοπατιού στην κορυφή Βάρσαμος (1.559μ. υψ.) όπου απολαμβάνουμε καταπληκτική θέα. Τα Λευκά Όρη δίπλα μας, ο Ψηλορείτης, τα Ταλαία Όρη, η βόρεια ακτογραμμή Χανίων- Ρεθύμνης, μπροστά μας.

Αρχίζουμε την κατάβαση  προσεκτικά από το ίδιο ίχνος μέχρι τις Γούρνες και στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο, μέσα σε κυπαρισσόδασος με θέα το κόλπο της Σούδας, φτάνουμε στην αφετηρία κυκλικά.

Η πεζοπορία απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες και είναι βαθμού δυσκολίας ΚΟΚΚΙΝΗ.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Αλέξανδρος Κλάδος

ΩΡΕΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 8

ΜΗΚΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 19,20χλμ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑΣ: 6:30π.μ. (με την καινούρια ώρα)

 

ΜΟΝΗ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ -ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ-ΚΑΛΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ 

 

Περιγραφή 

Μετά την επίσκεψή μας στη Μονή Οδηγητρίας ( 14ου αιώνα με φρουριακή αρχιτεκτονική ) όπου βρίσκεται  ο θρυλικός Πύργος του  Ξωπατέρα με τη σπουδαία ιστορία του και άλλα κτήρια , που έχουν ως κέντρο το δίκλιτο καθολικό της μονής , θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στην αρχή από αγροτικό δρόμο και θα συνεχίσουμε σε ομαλό  μονοπάτι για το γραφικό Αγιοφάραγγο ( το πρώτο κέντρο του ασκητικού βίου στην Κρήτη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια).Θα περάσουμε από το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου ,θα επισκεφτούμε το Γουμενόσπηλιο και θα δούμε δεξιά και αριστερά μας να υψώνονται τεράστιοι , κάθετοι βράχοι με πολλές σπηλιές ( κατοικίες των ασκητών)

Θα μείνουμε στην παραλία περίπου μία ώρα για μπάνιο. Η πορεία μας θα συνεχισθεί από μονοπάτι με θέα το Λυβικό για να τερματιστεί στους Καλούς Λιμένες , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο  για μπάνιο και ξεκούραση.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ 

ΩΡΕΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑΣ: 8:00π.μ. (με την καινούρια ώρα)

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Απαιτούνται:

1.            Μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο

2.            Γάντια

3.            Ατομικό αντισηπτικό

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 και στο pezoporikos.gr, όπου υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ