Το "ευχαριστώ" στο Γεωπάρκο Σητείας

Το "ευχαριστώ" στο Γεωπάρκο Σητείας

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας Λασιθίου «ο Μύσων» σε συνεργασία με το ΔΟΚΑΣ, το συντονιστή του Γωπάρκου Σητείας, των συνοδών Βουνού, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και την πρωτοβουλία της κ. Αγγελιδάκη Μαρίνας, οργάνωσαν  διημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικά προγράμματα Γεωπάρκου Σητείας. Δεξιότητες στο σύγχρονο σχολείο».
Η συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν μεγάλη και τις δύο μέρες. Το Γεωπάρκο της Σητείας διαθέτει πολλά και αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα, διαθέσιμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν γνώρισαν το Γεωπάρκο της Σητείας, τον πλούτο που διαθέτει, την επιστημονική του αξία, την συμβολή του στην περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά και τον ρόλο του στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της  περιοχής μας, μέσα από την σπουδαία αναγνώριση, ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» ευχαριστεί τον συντονιστή του Γεωπάρκου κ. Περάκη Βαγγέλη για την ενημέρωση, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας για την συνδιοργάνωση  και την φιλοξενία, τους συνοδούς Βουνού για την οργάνωση των παιχνιδιών γνωριμίας του Γεωπάρκου και την ξενάγηση στη γεωδιαδρομή, τον κ. Μαράκη Νίκο μέλος του Συλλόγου  για την προστασία της χελώνας "Αρχελων ", τον Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη της διαδρομής και ιδιαίτερα την κ. Μαρίνα Αγγελιδακη για την πολύτιμη συμβολή της στην οργάνωση. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην ημερίδα. 
Έχει ιδιαίτερη αξία η παιδαγωγική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του φυσικού πλούτου του τόπου μας . 
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ