Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα και στην Κρήτη

Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα και στην Κρήτη

Κοινή εκδήλωση του Δήμου Ρεθύμνης και του Ι.Ο.ΑΣ "Πάνος Μυλωνάς" το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου

Με κεντρικό σύνθημα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!», ο  Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στην 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που έχει οριστεί η 17η Οκτωβρίου 2020.     

Το βράδυ λοιπόν του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020, από τις 8.30μμ έως τις  12.00 τα μεσάνυχτα στην επιχείρηση αναψυχής «Φράουλες», στην παραλιακή λεωφόρο, οι θαμώνες αλλά και οι διερχόμενοι συμπολίτες  θα ενημερώνονται για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, από στελέχη του ΙΟΑΣ  «Πάνος Μυλωνάς» με τη συνδρομή στελεχών του Δ.Ρ. 

Η δράση αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση οδηγών αλλά και επιβαινόντων σε οχήματα, πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της οδήγησης υπό μέθη, με στόχο τη μείωση και την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από τη συγκεκριμένη αιτία, των οποίων το ποσοστό είναι, δυστυχώς,  υψηλό. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ορίσουν ένα μέλος ως τον «οδηγό επιστροφής τους στο σπίτι», ο οποίος,  φυσικά, δεν θα καταναλώσει αλκοόλ εκείνη τη βραδιά.  

Τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα υποστηρίξουν εθελοντικά  Μέλη της «Τροχοπρόληψης», του «Ερυθρού  Σταυρού» και του  Ο.Κ.Α. «Πρέβελη» ενώ κατά την εξέλιξη της θα τηρούνται   όλοι οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.). 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ