Ευρωπαϊκό Δημοσιογραφικό σεμινάριο στο Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2024, συνδιοργανώνει ενημερωτικές διημερίδες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα κατά τόπους Europe Direct, καθώς και με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

 

H τέταρτη διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

 

Το διήμερο περιλαμβάνει δύο δράσεις:

 

1)    Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 10:00-13:00, IBIS Hotel Heraklion Central:
Δημοσιογραφικό σεμινάριο για τα 
«Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας με τους συμμετέχοντες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczvIwDawKfcj4LMAu6ls4TsSdemmoQhD2nJGvtz5uBTixJZQ/viewform

 

2)    Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 18:00-20:00, επιμελητήριο Ηρακλείου, «αίθουσα Καστελλάκη»
Κεντρική εκδήλωση
, ανοιχτή στο κοινό και στα ΜΜΕ, με δύο μέρη:

·στο πρώτο μέρος, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης θα παρουσιάσει την αναπτυξιακή στρατηγική της Κρήτης και η Εύη Γεωργίτση, υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κρήτη.

·στο δεύτερο μέρος, συζήτηση για την Πολιτική Ενέργειας της ΕΕ. Στο πάνελ θα συμμετέχει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα της περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης και ο διευθυντής περιεχομένου της «διαΝΕΟσις» Θοδωρής Γεωργακόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χάρης Φλουδόπουλος.

 

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νέλλη Παλαιολόγου, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ) και ο Communication Manager του Εurope Direct Κρήτης Νικόλας Μωραϊτάκης.

Το πρόγραμμα των δράσεων μπορεί να τα δει κανείς ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ