Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Νομό Χανίων - Eκδήλωση στο Καστέλι

Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Νομό Χανίων - Eκδήλωση στο Καστέλι

Την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 21:00, στην πλατεία Τζανακάκη - Δείτε την πρόσκληση

To Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Νομό Χανίων συνεχίζει το ταξίδι του στο Καστέλι Κισσάμου. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων καλεί την νεολαία της Κισσάμου να συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση ,να στείλουμε το μήνυμα από την Φεστιβαλική εκδήλωση στο Καστέλι ότι μας αξίζει καλύτερη ζωή. Στην Κίσσαμο οι μαθητές εδώ και δεκαετίες βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ. Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι εξελίξεις που αφορούν την κατασκευή του νέου κτηρίου του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου. Μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου του 2019 οι μαθητές της περιοχής στην ουσία έχουν μείνει χωρίς σχολική στέγη.  

Εδώ και δύο σχολικές χρονιές εν μέσω πανδημίας οι μαθητές αναγκάστηκαν αρχικά να κάνουν μάθημα το απόγευμα και κατόπιν σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ. Ακόμα όμως και αυτή η προσωρινή λύση, δεν σχεδιάστηκε σωστά, με συνέπεια οι μαθητές να στοιβάζονται εν μέσω πανδημίας στις αίθουσες. Μέχρι σήμερα δεν έχουν φτιαχτεί οι κατάλληλοι χώροι για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ , ενώ δεν έχει φτιαχτεί το σκέπαστρο ώστε να προαυλίζονται οι μαθητές τις μέρες που βρέχει. Με ευθύνη της κυβέρνησης η «προσωρινή» λύση των ΠΡΟΚΑΤ φαίνεται ότι θα είναι μόνιμη λύση για ολόκληρες γενιές μαθητών της Κισσάμου, καθώς το μόνο που ακούνε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Κισσάμου είναι κενές υποσχέσεις. 

Για την κατάσταση αυτή είναι διαχρονικά υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις γιατί η πολιτική που ακολουθούν, μεταφέρει τις ευθύνες του κεντρικού κράτους στους Δήμους και στις Περιφέρειες χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Τα νομοσχέδια αυτά στηρίχτηκαν διαχρονικά από όλες τις Δημοτικές Αρχές στην λογική του: « Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».  

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει επάξια το έργο του ΣΥΡΙΖΑ νομοθετώντας την μεγαλύτερη πρόσδεση της εκπαίδευσης με χορηγούς και ιδιώτες. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι το 4ο αντιεκπαιδευτικό κατά σειρά νομοσχέδιο που ψήφισε εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά. Τα σχολεία θα είναι αναγκασμένα να διαχειρίζονται τα ψίχουλα που θα παίρνουν από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση και θα ψάχνουν χορηγούς που θα έχουν λόγο πλέον όλο και πιο φανερά στην λειτουργία της σχολικής μονάδας. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί σύμπραξης ιδιωτικού με δημόσιου τομέα και το πόσο βοηθάει το συγκεκριμένο μοντέλο στην λύση των προβλημάτων κατέρρευσε και στην περίπτωση της σχολικής στέγης στην Κίσσαμο. Η εμπλοκή ιδιωτών είναι αυτή που οδήγησε στο γεγονός να περιμένουν οι μαθητές μια ολόκληρη σχολική χρονιά(10 μήνες) για να τοποθετηθούν τα ΠΡΟΚΑΤ στην Κίσσαμο.  

Η εκπαιδευτική κοινότητα, ο λαός και η νεολαία της Κισσάμου βλέπει ότι τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας, το μικρό δημοσιονομικό περιθώριο εμφανίζονται όταν πρόκειται να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες, αντίθετα το κράτος τους είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να χρηματοδοτηθούν ξενοδόχοι, μονοπωλιακοί όμιλοι στον Τουρισμό και στις μεταφορές. Είναι αποτελεσματικοί όταν είναι να μαζέψουν δίς ευρώ από έμμεσους ή άμεσους φόρους από τα εργατικά λαϊκά στρώματα που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Ακόμα και τα έσοδα του κράτους από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει, δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες και οι Δημότες περιοχών αναγκάζονται να πληρώσουν ξανά για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν.  

Ακόμα και η συζήτηση που έχει ανοίξει για επιβολή εισιτηρίου σε Μπάλο και Ελαφονήσι δείχνει ότι αντί οι παραλίες και οι ακτές να είναι αγαθά δωρεάν  για τον λαό και τους τουρίστες, γίνονται αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας, και μάλιστα με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου. Αντί με ευθύνη του κράτους να δοθούν πόροι για την συντήρηση των παραλιών και των υποδομών τους, προσπαθούν να ξεζουμίσουν παραπάνω τους εργαζόμενους που έχουν πληρώσει τόσα στο κράτος όλα αυτά τα χρόνια, με χαράτσια πλειστηριασμούς και άλλα πολλά. 

Η μόνη λύση απέναντι στα προβλήματα αυτά είναι η οργάνωση και ο ανυποχώρητος αγώνας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και την νεολαίας. Σε αυτούς του αγώνες το ΚΚΕ και η νεολαία του η ΚΝΕ ήταν και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε φρένο στο σχολείο που μας ετοιμάζουν, να δώσουμε «γκάζι» για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων. Με μόνιμο και επαρκές διδακτικό προσωπικό, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίοδο παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές. Τώρα είναι η ώρα οι αγώνες αυτοί να συναντηθούν με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ για ένα σχολείο Ενιαίο Δωδεκάχρονο , σύγχρονης Γενικής Παιδείας. Να συναντηθούν με τους κομμουνιστές ώστε η Παιδεία να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, βγάζοντας ολόπλευρα μορφωμένους ανθρώπους που θα θέτουν την επιστήμη τους, στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του. Το ΚΚΕ κάνει κάλεσμα ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να παλέψουν γιατην κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, για τον σοσιαλισμό κομμουνισμό. 

Στο Καστέλι το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

  • Ομιλία από τον Δημήτρη Δανιά, στέλεχος της ΚΝΕ 

  • Προβολή της ταινίας: «Μάθε Παιδί μου γράμματα» 

  • Στην Φεστιβαλική εκδήλωση θα μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. 

Οι Εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ κορυφώνονται στα Χανιά στις 17-18 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου με : 

  • Συναυλία με τους Φοίβο Δεληβοριά και την Ματούλα Ζαμάνη  

  •  Πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε τους ΚΚΕ 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας". 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ