Φεύγουν τα ναρκόπλοια από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης

Φεύγουν τα ναρκόπλοια από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης

Στην περιοχή έχει φτάσει ρυμουλκό

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες χρόνων τόσο του Κοινοτάρχη Αγίας Γαλήνης κ. Μανώλη Φουντιδάκη, όσο και του Λιμενάρχη κ. Αντώνη Σαραντουλάκη για την απομάκρυνση των δύο ναρκόπλοιων του Φ/Γ “ZAHRA” και του P/K “ANDREAS”, που βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες στο λιμάνι…

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, έφτασε - σύμφωνα με το e-mesara.gr - στην Αγία Γαλήνη από τη Χίο το ρυμουλκό «MICHALIS S» το οποίο και θα μεταφέρει τα πλοία στην Τουρκία.

Ήδη δύτες από το Ρέθυμνο βρίσκονται στα ύφαλα των πλοίων προκειμένου να σταθεροποιήσουν τα τιμόνια και να είναι έτοιμο προς αναχώρηση σε λίγη ώρα.

Να σημειώσουμε ότι:

Η φυσιογνωμία της Αγίας Γαλήνης, που αποτελεί τουριστικό προορισμό αλλά και η κλίμακα της αναλογίας  μεγεθών λιμανιού και οικισμού είναι τέτοια που η μακροχρόνια παραμονή των κατασχεμένων αυτών σκαφών (και άρα άνευ δυνατότητας επέμβασης προς εξωραϊσμό ή συντήρησή τους) προκαλούσε σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή των κατοίκων.

Η δε κατάληψη μεγάλου μέρους των κρηπιδωμάτων από τα σκάφη αυτά προκαλούσε αδυναμία λειτουργίας του λιμανιού ως προς το βασικό σκοπό του, δηλαδή την εξυπηρέτηση διερχομένων σκαφών.

Η απομάκρυνσή τους θα δώσει νέα πνοή στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης…

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ