Φονικό Μ. Στρατάκη: στα 18 έτη μειώθηκε η ποινή του 24χρονου Ανωγειανού

Φονικό Μ. Στρατάκη: στα 18 έτη μειώθηκε η ποινή του 24χρονου Ανωγειανού

Αποφυλακίζεται σύντομα ο πατέρας του

Το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, το οποίο αναγνώρισε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στον 24χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της φονικής συμπλοκής στ’ Ανώγεια, με θύμα τον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η πρωτόδικη ποινή του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορείται, όμως η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού μείωσε την πρωτόδικη ποινή των 37 ετών κάθειρξης (εκτιτέα τα 25) σε 18 έτη κάθειρξης και 4 μήνες.

Την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας. Σημειώνεται ότι πρωτοδίκως είχε «σπάσει» τα ισόβια καθώς τού είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά στον πατέρα του, πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 23χρονου Μ. Στρατάκη αλλά και για τις απόπειρες. Τού είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 27 ετών (με εκτιτέα τα 25).

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον αθώωσε για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (5-2) για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στον πατέρα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι αποφυλακίζεται άμεσα.

Όσον αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, αδερφό του θύματος, είχε ανάλογη ποινική αντιμετώπιση με αυτή τον δεύτερου (πατέρα) κατηγορούμενου, ωστόσο στην περίπτωση του θα πρέπει να εκτιθεί η ποινή καθώς ήταν εκτός φυλακής. Και στον πατέρα του βασικού κατηγορούμενου όπως και στον αδελφό του θύματος το δικαστήριο, επίσης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Την ικανοποίηση τους για την ποινική μεταχείριση των εντολέων τους εξέφρασαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, κ. Διονύσης Βέρρας, Γιώργος Κοκοσάλης, Γιώργος Περάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης. Μία απόφαση ωστόσο που πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών του 23χρονου θύματος.

Διαβάστε επίσης:

Εν αναμονή της απόφασης για τη δολοφονία Στρατάκη

Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία Στρατάκη

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει η φονική συμπλοκή στα Ανώγεια

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ