Φυτικά υπολείμματα και σκουπίδια "απειλούν" την Ιεράπετρα

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν χθες μέλη του ΔΣ Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτογενή Τομέα, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ιεράπετρας κ. Δημήτρη Καλιοτζή.

Σκοπό της σύσκεψης ήταν συζητηθούν οι δυσμενείς συνέπειες που θα έχει για την περιοχή, η πρόκληση πυρκαγιάς από σημεία με παράνομες χωματερές, κυρίως με φυτικά υπολείμματα και άλλα σκουπίδια.

Όπως τονίστηκε, δυστυχώς, αυτά τα σημεία είναι πολλά και διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη τόσο η προσέγγιση αλλά και η κατάσβεση μιας τέτοιου είδους πυρκαγιάς.

Κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει το αποτέλεσμα αυτών των καταστάσεων και γι'αυτό έχουμε όλοι καθήκον να προβούμε άμεσα στον καθαρισμό, πρώτα της δικής μας περιουσίας.

Αποφασίστηκε επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων αλλά και των ιδιοκτητών τους, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι λοιποί φορείς αναλαμβάνουν την ενημέρωση των αγροτών, κ.α. για αυτό το σημαντικό ζήτημα, με την ελπίδα να μην ζήσουμε ξανά παρόμοια τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος.

Από την πλευρά του ο ΕΑΣ Ιεράπετρας καλεί όλους τους αγρότες να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα για την ασφάλεια και την ευημερία του τόπου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ