Γ. Κοχιαδάκης στο Cretalive για αναισθησιολόγους: τίθεται θέμα προσβολής της προσωπικότητάς τους

Newsroom
Newsroom

Ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής μιλά για τα "καυτά" θέματα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Για τα "καυτά" θέματα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με "φόντο" τις αναταράξεις στο ΠΑΓΝΗ, μιλά στο Cretalive, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκτακτη Γενική Συνέλευση γίνεται μετά και από σχετική επιστολή δύο μελών της ΔΕΠ Ιατρικής,  της Αν. Καθηγήτριας και Διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Αλεξάνδρας Παπαϊωάννου, όσο και την επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής και μέχρι πρότινος Διευθυντή του ΤΕΠ του νοσοκομείου, Γιώργου Νότα,  ο οποίος αιφνιδιαστικά αντικαταστάθηκε.

Σε ότι αφορά το θέμα των αναισθησιολόγων στο ΠΑΓΝΗ,  ο κ. Κοχιαδάκης επεσήμανε σχετικά, ότι όταν έχεις κάποιο γιατρό, στην γνωμάτευση του οποίου στηρίζεσαι για την χορήγηση αδείας και ο ίδιος παίρνει άδεια και ελέγχεται, τίθεται θέμα αξιοπιστίας και προσβολής της προσωπικότητας του.

Την ίδια ώρα, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, είπε πως ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί στη συνέλευση είναι και η μετατροπή της κλινικής ΤΕΠ σε πανεπιστημιακή κλινική, κάτι που εδώ και δύο χρόνια έχει μείνει στο συρτάρι.

Σύμφωνα με τον κ. Κοχιαδάκη "υπάρχει σχετική απόφαση γενικής συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής και της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης η ίδρυση της έχει προβλεφθεί με ΦΕΚ και παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία απάντηση από την διοίκηση του νοσοκομείου, ούτε θετική ούτε αρνητική", καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει  "η διοίκηση δεν έχει φέρει το θέμα καν στο ΔΣ του νοσοκομείου".

 

Δείτε επίσης

 

Κρίσιμη συνεδρίαση με "φόντο" τις αναταράξεις στο ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ: Έκτακτη συνέλευση στην Ιατρική Σχολή για τις εφόδους στα σπίτια γιατρών

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ