Γ. Λιονάκης στο Livetalks: «Ας μιλήσουμε επιτέλους όταν τo πράγμα “καίει”»

Γ. Λιονάκης στο Livetalks: «Ας μιλήσουμε επιτέλους όταν τo πράγμα “καίει”»

Με φόντο την διπλή τραγωδία στη Μεσαρά ο πρόεδρος του ΕΣυΠροΤΑ έθεσε άπαντες προ των ευθυνών τους

 

«Μήπως δεν μας πονάει πια να πονάμε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, μιλώντας στο Livetalks, με φόντο την διπλή τραγωδία στη Μεσαρά που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η 37χρονη αστυνομικός Όλγα Φραγκιαδάκη και η μόλις τριών ετών κορούλα της, Στέλλα.

«Εχουμε περάσει πολλά χρόνια σε αυτόν εδώ τον τόπο χωρίς να μιλάμε. Είναι τραγικό να περιμένεις να μιλήσεις μετά. Γιατι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη αυτών που χάθηκαν είναι να μιλήσουμε και να κάνουμε πράξεις» υποστήριξε, καυτηριάζοντας για ακόμα μια φορά την οδηγική συμπεριφορά, χωρίς να λησμονεί φυσικά ότι και οι ανύπαρκτες, κακές ή μη σωστά συντηρημένες  υποδομές στο νησί παίζουν καταλυτικό ρόλο στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

lionakis

«Αυτό που συμβαίνει στο νησί δεν μπορεί να συνεχιστεί» τόνισε. «Είμαστε η μόνη περιοχή στην Ελλάδα, μην πω στον κόσμο, που οι κάτοικοί της πιστεύουν ότι οδηγούν καλύτερα αφού έχουν πιει παρά νηφάλιοι!» πρόσθεσε και στηλίτευσε και τις ευθύνες της πολιτείας – μαζί με τη δική μας ανευθυνότητα.

Μάλιστα ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Δανία που έχει περιορίσει κατά 97% τη συμμετοχή της μέθης στην πρόκληση τροχαίων, επιβάλλοντας τα εισαγόμενα αυτοκίνητα να διαθέτουν το ειδικό σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ, που αν “ενεργοποιηθεί” το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπρος αλλά και επιδοτώντας τους ιδιοκτήτες που δεν το έχουν στα ΙΧ τους να το βάλουν!  

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ