Μακράκης στο Livetalks: Καθυστερούν τα ραντεβού των εκπαιδευτικών για τα τεστ κορωνοϊού

Μακράκης στο Livetalks: Καθυστερούν τα ραντεβού των εκπαιδευτικών για τα τεστ κορωνοϊού

Μία εβδομάδα μετά την επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάνει τα τεστ ανίχνευσης

Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την επαναλειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όπως λέει μιλώντας στο Livetalks ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", Γιώργος Μακράκης, πολλοί είναι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν ραντεβού με τον ΕΟΔΥ για τα τεστ του κορωνοϊού.

"Πρόκειται κυρίως για εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν από άλλες περιοχές στα σχολεία τους και για λόγους ασφαλείας ήθελαν να υποβληθούν στα τεστ ανίχνευσης για τα οποία είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Παιδείας. Μολονότι έκαναν τη σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέχρι στιγμής δεν έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού τους από τον ΕΟΔΥ", τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακράκης υπογράμμισε όσον αφορά στη διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Ειδικής Εκπαίδευσης ότι σε πανελλαδικό επίπεδο πλησιάζει το 1%, αφού την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων 11 μονάδες έκλεισαν σε όλη τη χώρα λόγω βεβαιωμένων κρουσμάτων και 53 τμήματα.

Στους δρόμους για το νομοσχέδιο

Την ίδια ώρα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και στο Ηράκλειο συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας την περίοδο αυτή είναι η αιφνιδιαστική αλλαγή στο ωράριο των νηπιαγωγών  και χωρίς σαφή αιτιολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα φαινόμενα συνωστισμού κατά την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις, στη μέση της σχολικής χρονιάς. "Πρόκειται για κάτι το πρωτοφανές" τονίζει ο κ. Μακράκης "καθώς όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών γίνονται πιο ελαστικές, αλλά επιπλέον η πρακτική αυτή έχει και παιδαγωγικές συνέπειες, αφού θα υπάρξουν μαθητές που στη μέση της χρονιάς θα μείνουν για κάποιες μέρες χωρίς δάσκαλο μέχρι να τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι".

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί τη συνέντευξη του Γιώργου Μακράκη:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ