Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του Υπ. Παιδείας

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του Υπ. Παιδείας

Γιγαντοπανό ανήρτησαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης- Συγκεντρώσεις γίνονται αύριο σε Ηράκλειο και Χανιά

Από τη μία είναι οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και το νέο πλαίσιο αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων και από την άλλη το ωράριο των νηπιαγωγών και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις. Τα παραπάνω οδηγούν αύριο, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στους δρόμους εκπαιδευτικούς και φοιτητές που ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει ένα βήμα πίσω σε όσες αλλαγές προωθεί.

Σε όλη την χώρα γίνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενώ οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών έχουν κηρύξει τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Στο Ηράκλειο, οι διδασκαλικοί σύλλογοι «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και φοιτητικοί σύλλογοι οργανώνουν στις 12.00 το μεσημέρι κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας

«Όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Χθες, Τρίτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Επιστήμης Υπολογιστών και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανήρτησαν γιγαντοπανό για να αναδείξουν την ανάγκη να ανοίξουν αμέσως οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη της κυβέρνησης και των διοικήσεων, και για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στο «άθλιο», όπως χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση που θα αφορά μεταξύ άλλων την πανεπιστημιακή αστυνομία, το όριο φοίτησης και θα βάζει εμπόδια σε όσους θέλουν να μπουν στο Πανεπιστήμιο. 

Φοιτητές πανό

Στα Χανιά

 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Εστίας, Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου και Φοιτητικός Σύλλογος ΕΛΜΕΠΑ Χανίων καλούν σε συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Σε κάλεσμά τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων «αν η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ νομίζουν ότι θα νομοθετούν εν μέσω πανδημίας, ώστε οι φοιτητές να μην μπορούν να πουν την γνώμη τους, να συζητήσουν και να διαμαρτυρηθούν, είναι γελασμένοι!

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)!Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%,και για τη φοιτητική μέριμνα κατά 39%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα.»

φοιτητές των Χανίων


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ