Γάμος ομόφυλων: Πολλά τα... διερευνητικά τηλεφωνήματα στον Δήμο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Κρητικός ζήτησε να παντρευτεί άνδρα από την Βενεζουέλα!

Ομοβροντία ερωτημάτων αναφορικά με τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών δέχεται το Γραφείο Πολιτικών Γάμων του Δήμου Ηρακλείου.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί το κλείσιμο συγκεκριμένης ημερομηνίας για την τέλεση τέτοιου γάμου.

Πάντως από το καλοκαίρι η υπηρεσία δέχονταν πολλά τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενα ζευγάρια -κυρίως άνδρες- οι οποίοι ζητούσαν πληροφορίες και ενημέρωση αναφορικά με το τί προβλέπει η νομοθεσία στην Ελλάδα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, Κρητικός ζήτησε να συνάψει πολιτικό γάμο με άνδρα από την Βενεζουέλα, το περασμένο καλοκαίρι, όμως ενημερώθηκε αρμοδίως από τους υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου ότι αυτό δεν είναι εφικτό καθώς -τότε- δεν αναγνωρίζονταν -ακόμα- στην Ελλάδα οι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών. Επίσης ενδιαφέρον εκφράζεται τόσο από γηγενείς όσο και από Κρητικούς που κατοικούν επί σειρά ετών στο εξωτερικό αλλά επιθυμούν ο γάμος τους να αναγνωρίζεται και στη χώρα καταγωγής τους.

Σε κάθε περίπτωση το Γραφείο Πολιτικών Γάμων του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε το πρωί της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου, επίσημα το έγγραφο με τη νομοθεσία υπ’ αριθμόν 5089 με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα σε άλλες διατάξεις».

Όπως επισημαίνεται οι ενδιαφερόμενοι άνδρες ή γυναίκες που επιθυμούν την τέλεση πολιτικού γάμου με τους ομόφυλους συντρόφους τους μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτικών Γάμων του Δήμου Ηρακλείου στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2813409418.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νόμου και αφορά σε γάμο που πρόκειται να γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Η αγγελία για το γάμο:

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό νόμο:

gamos omofylon zeygarion nomos

 

Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που δημοσίευσε αγγελία γάμου στην Ελλάδα

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

κεντρική φωτογραφία: Thomas Ae από το Unsplash

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ