Για κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου κατηγορεί τη δημοτική αρχή η ΛΑ.ΣΥ. Γόρτυνας

Για κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου κατηγορεί τη δημοτική αρχή η ΛΑ.ΣΥ. Γόρτυνας

Για απροκάλυπτα αυταρχικές και αυθαίρετες ενέργειες της δημοτικής αρχής, με τη συνέχιση των «δια περιφοράς» συμβουλίων, κάνει λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γόρτυνας

Βέλη προς τη δημοτική αρχή εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας για τη συνέχιση των συνεδριάσεων δια περιφοράς. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Ακόμη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτέμβρη δια περιφοράς, δηλαδή με τηλεφωνικά μηνύματα και μέιλ. Η δημοτική αρχή επιμένει στην κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου. Αρνείται να συγκαλέσει «διά ζώσης» συνεδριάσεις, σε κατάλληλο χώρο, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης και χωρίς να αποκλείονται όσοι βεβαιώνουν ότι δεν νοσούν με μοριακό ή rapid τεστ), τόσο για τους συμβούλους όσο και για τους κατοίκους που θέλουν να βάλουν ζητήματα στη συνεδρίαση. Την ανοχή τους σε αυτή την κατάσταση δείχνουν και όλοι οι συνδυασμοί της μειοψηφίας, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη γραπτή τοποθέτησή του ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλης Μανιαδάκης, κατήγγειλε για μια ακόμη φορά αυτόν τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης του δήμου, με ευθύνη πρωταρχικά του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τόνισε ότι η κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου αποσκοπεί στο να επιβληθεί σιωπητήριο στις αντίθετες φωνές και να αποτραπεί η παρέμβαση των συλλογικών φορέων.

Στη συνέχεια, επεσήμανε τα οξυμένα προβλήματα για τα οποία είναι ανάγκη να συνεδριάσει αμέσως το δημοτικό συμβούλιο με τη φυσική παρουσία των συμβούλων και με κύριο ζήτημα το άνοιγμα των σχολείων, που γίνεται με τα κυβερνητικά πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Για να είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων, χρειάζεται, με ευθύνη της διοίκησης του δήμου, που με τη σειρά του πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση, την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας. Επίσης, για τα οξυμένα ζητήματα σχολικής στέγης, όπως στο δημοτικό σχολείο Αγίων Δέκα, όπου δυο τμήματα (τμήμα ένταξης και ΖΕΠ ) δεν έχουν αίθουσες.

Ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησε ακόμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η αντιμετώπιση των ζητημάτων υδροδότησης και υλοποίησης έργων που θα δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης, ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα του πόσιμου νερού, χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με τέλη. Αυτά δεν λύνονται ούτε με τις προσχηματικές δικαιολογίες της λειψυδρίας ούτε με τις αποσπασματικές ενέργειες της δημοτικής αρχής. Τα παραπάνω διευκολύνουν μόνο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υπηρεσιών ύδρευσης και της εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που υλοποιεί η δημοτική αρχή.

Επιπρόσθετα, καυτηρίασε τη στάση της δημοτικής αρχής που ψάχνει τον …«δράστη» της σύνταξης της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αντί να απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες που περιέχονται σ’ αυτήν (για τον αυθαίρετο τρόπο που έγινε ανάθεση σε κατασκευαστική ΑΕ, για το ότι θυμήθηκε η διοίκηση του δήμου τον Αύγουστο την ανάγκη μεταστέγασης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνάσιου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, για το ότι ο δήμος χρωστούσε δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα δεν έχει χορηγήσει τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα που δικαιούνται οι σχ. καθαρίστριες κι άλλοι εργαζόμενοι του δήμου).

Είναι γελασμένη η δημοτική αρχή, τόνισε ο Μιχάλης Μανιαδάκης, αν νομίζει ότι οι «κλειστές πόρτες» εμποδίζουν τον λαό να βγάζει συμπεράσματα για τις αιτίες και τους αίτιους των προβλημάτων που βιώνει στην καθημερινότητά του. Είναι γελασμένη, αν νομίζει ότι οι «κλειστές πόρτες» θα αποτρέψουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την άσκηση του ρόλου της. Ρόλου αντιπολίτευσης από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων και όχι για το ποιος θα κάθεται στην «καρέκλα» και θα υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική, ποιος θα προάγει το «άλλο μείγμα» της ίδιας εχθρικής για τον λαό πολιτικής με άλλο όνομα! .

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ