Γιατί απομακρύνθηκαν κάδοι από το αεροδρόμιο

Γιατί απομακρύνθηκαν κάδοι από το αεροδρόμιο

Η απάντηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε επισημάνσεις αναγνώστη του cretalive

Απάντηση στην απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων από σημείο του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, με αφορμή επισημανσεις αναγνώστη του cretalive (Δείτε ΕΔΩ) δίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. 

Ειδικότερα η Υπηρεσία αναφέρει:

Το από 09/08/2020 δημοσίευμα του Cretalive του ανώνυμου αναγνώστη αναφερόταν σε κάδους που βρίσκονταν σε μισθωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων. Εφόσον οι κάδοι ήταν σε ιδιωτικό χώρο, κάτι που δεν προβλέπεται για την αποκομιδή τους από τον Δήμο, κρίθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας ότι η απομάκρυνσή τους ήταν επιβεβλημένη ώστε να μην δημιουργούνται εστίες ρύπανσης γύρω από τα σημεία αυτά.

 Εξάλλου, έξω από το χώρο αυτό του πάρκινγκ και μέσα σε απόσταση 300 μέτρων επί του κεντρικού δρόμου της οδού Ικάρου υπάρχουν 5 κάδοι για σύμμεικτα απορρίμματα, 5 κάδοι για ανακύκλωση και 2 μικρότερα καδάκια, μοιρασμένα ανά δυάδες ώστε να εξυπηρετούν όλους τους δημότες.

Πράγματι, η εικόνα στον ιδιωτικό χώρο έχει βελτιωθεί και η ρίψη των απορριμμάτων γίνεται πλέον στους κάδους που βρίσκονται στο δημοτικό χώρο, όπως προβλέπεται. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ