Γιατί καθυστερεί η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Αγίας Πελαγίας;

Newsroom
Newsroom

Διαμαρτύρονται οι δημότες - Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών, λέει ο διευθυντής της ΔΕΑΥΜ

Το ζήτημα της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού στην τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας στον Δήμο Μαλεβιζίου απασχολεί τους δημότες. Όπως λένε, αναγνώστες του Cretalive η έναρξη της λειτουργίας είχε προσδιοριστεί πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν συνδεθεί οι εγκαταστάσεις των ιδιωτών με τη μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μ.Α. αναφέρει: "Τι συμβαίνει με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Αγίας Πελαγίας; Μας κάλεσαν να φτιάξουμε όλες τις εγκαταστάσεις πριν τη σεζόν, γιατί θα άρχιζε να λειτουργεί. Είναι, όμως, Αύγουστος μήνας και δεν έχει γίνει κάτι. Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε;"

Στο τελικό στάδιο των δοκιμών

Το Cretalive απευθύνθηκε στον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου κ. Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, ο οποίος επισήμανε ότι στην παρούσα φάση, οδεύουν προς το τέλος του οι δοκιμαστικοί έλεγχοι της μονάδας.

"Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό μας" διευκρίνισε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ "πράγματι, ο βιολογικός θα ήταν έτοιμος να λειτουργήσει λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Και γι' αυτό καλέσαμε τους δημότες να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις, ειδικά εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρούν σε έργα και παρεμβάσεις μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Ασφαλώς, η μονάδα είναι έτοιμη. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι για ένα τέτοιο έργο είναι απολύτως απαραίτητες οι δοκιμές. Ξεκινώντας στο προβλεπόμενο από το αρχικό χρονοδιάγραμμα τη δοκιμαστική λειτουργία για τη στεγανότητα των δεξαμενών, προέκυψαν λειτουργικά προβλήματα και αστοχίες που έπρεπε να επιδιορθωθούν πριν η μονάδα αρχίσει να δέχεται λύματα. Μετά λοιπόν τις απαραίτητες επεμβάσεις, βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση των δοκιμαστικών ελέγχων με νερό".

Αναγκαίο το δοκιμαστικό πρωτόκολλο

Ακόμη, ο κ. Κουγιουμουτζάκης τόνισε ότι το δοκιμαστικό πρωτόκολλο είναι αναγκαίο, ακριβώς λόγω της φύσης του έργου. "Αν ξεκινούσε κανονικά η λειτουργία και προέκυπταν τα προβλήματα που είδαμε στις πρώτες δοκιμές, καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα που θα προέκυπτε θα ήταν πολύ μεγαλύτερο".

Εντός του Σεπτεμβρίου η έναρξη της λειτουργίας

Τέλος, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ, εκτίμησε ότι η έναρξη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού θα γίνει σταδιακά εντός του Σεπτεμβρίου. "Τον επόμενο μήνα, καθώς ολοκληρώνεται το δοκιμαστικό πρωτόκολλο, εκτιμώ ότι θα είμαστε σε θέση να δεχθούμε λύματα, κανονικά. Όσοι έχουν προχωρήσει ήδη στην εγκατάσταση δεν θα έχουν καμία άλλη ταλαιπωρία και η σύνδεσή τους με τη μονάδα θα γίνει άμεσα. Αισιοδοξώ ότι εντός του 2022 θα έχει τεθεί πλήρως σε λειτουργία ο Βιολογικός και θα έχει ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αγία Πελαγία".

Φωτογραφία από unusual111 via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ